Smažená rýže se šunkou, mrkví, hráškem a vajíčkem

Smažená rýže se šunkou, mrkví, hráškem a vajíčkem

Smažená rýže patří mezi naše velice oblíbené pokrmy, poprvé jsme ji ochutnali před pár lety na dovolené v thajsku a od té doby si ji pravidelně vaříme i doma!:) Smažená rýže se dá připravit na několik způsobů a proto tak můžete použít to, co právě máte doma nebo na co máte chuť. Skvěle chutná s kuřecím masem, krevetami a nebo právě se šunkou!

Co budete potřebovat:

- 4 šálky uvařené jasmínové rýže

- 1 lžíce sójové omáčky

- 1 lžíce ústřicové omáčky

- 1 lžíce sezamového oleje

- 1 lžíce srirachy ( chilli pasta )

- 2 vejce

- 3 lžíce olivového oleje

- 1 šálek nakrájené mrkve na drobno

- 1/2 cibule na jemno

- 2 stroužky rozmačkaného česneku

- 1 šálek mraženého hrášku

- 1 šálek kvalitní šunky nakrájené na kostičky

- 1/4 šálku pokrájené jarní cibulky

- Sůl a pepř dle chuti

Postup:

1. Příprava omáčky: V malé misce smíchejte sójovou omáčku s ústřicovou omáčkou, sezamovým olejem a srirachou. Dejte zatím stranou.

2. Příprava vajíček: Vajíčka v misce pěkně vyšlehejte vidličkou a na troše olivového oleje vejce orestujte, dejte pozor ať je nevysušíte, mohou být trochu mokřejší. Dochuťte solí a pepřem a dejte stranou.

3. Příprava zeleniny: Na pánvi rozpalte lžíci olivového oleje a přihoďte mrkev s cibulí, restujte asi 6 minut, záleží na tom, jak velké kostičky mrkve nakrájíte. Poté přidejte česnek a cca 1 minutu orestujte společně.

4. Osmažte rýži: Do pánve přidejte rýži zprudka ji orestujte cca 1 minutu. Poté přihoďte, hotové vajíčka,  pokrájenou šunku a hrášek a další 3 minuty společně restujte. 

5. Smíchejte s omáčkou a servírujte: Do pánve k rýži se zeleninou přilejte vzniklou omáčku a krátce orestujte cca 2-3 minuty. Servírujte zdobené pokrájenou jarní cibulkou.

Dobrou chuť!

 

Autor: Marek Řípa | Rubrika: Jídlo | Přidáno: 10.02.2022 0

Partneři

Vitatrend.cz

Všechna práva jsou vyhrazena © 2015

Vytvořilo: Internetová agentura Beneficio