Těstoviny s lososem, špenátem a parmezánem

Těstoviny s lososem, špenátem a parmezánem

Receptů na dobré těstoviny není nikdy dost!:) Kombinace těstovin spolu s mořskými plody funguje opravdu skvěle, věříme, že si tento pokrm zamilujete a zařadíte ho do svého jídelníčku!:) Skvěle se hodí jak k obědu tak k večeři!:) Víte, že byste alespoň 1 x týdně měli rybu do svého jídelníčku zařadit?:) S našimi recepty to nebude žádný problém!:)

Co budete potřebovat:

- 250 g penne těstovin ( suchý stav )

- 1 lžíce olivového oleje

- 100 g lososa

- 2-3 stroužky česneku

- 1/4 šálku sušených rajčat

- 1/2 šálku plnotučného mléka

- 3 šálky čerstvého špenátu

- sůl a pepř na dochucení

- italské koření dle chuti

- parmezán dle chuti

Postup:

1. Těstoviny uvařte dle návodu na obalu. Těstoviny promíchejte s olivovým olejem a dejte stranou.

2. Ochuťte filet lososa solí a italským kořením.

3. Na pánvi rozpalte lžíci olivového oleje na střední výkon.

4. Filet lososa umístěte na pánev na 3-5 minut z každé strany a dejte stranou.

5. Do stejné pánve přihoďte pokrájený česnek a sušená rajčata a pár minut společně restujte.

6. K česneku a sušeným rajčatům přidejte špenát a dochuťte solí a pepřem.

7. Přidejte uvařené těstoviny a pořádně vše promíchejte, přidejte mléko a 2-3 minuty povařte.

8. Filet lososa „natrhejte“ na kousky a přidejte ho do těstovin jako poslední.

Servírujte sypané parmezánem – přejeme dobrou chuť!

Autor: Marek Řípa | Rubrika: Jídlo | Přidáno: 16.05.2022 0

Partneři

Vitatrend.cz

Všechna práva jsou vyhrazena © 2015

Vytvořilo: Internetová agentura Beneficio