Batátová fritáta s jarní cibulkou |Batáty|Recept|

Batátová fritáta s jarní cibulkou |Batáty|Recept|

Batáty – recept na jejich úpravu

Batáty jsou skvělým zdrojem sacharidů, vejce jsou zase skvělým zdrojem bílkovin, dohromady tyhle suroviny tvoří vyvážený pokrm, který se hodí jak k večeři tak k obědu.

Vejce navíc obsahují kyselinu listovou, jód ale také vitamíny A, D, B2 a B12.

Co budete potřebovat:

 

  • 300 g sladkých brambor (Batát)
  • 150 g červené papriky
  • 5 vajec
  • 50 g fety nebo balkánu
  • 2 jarní cibulky
  • lžíce řepkového oleje

Postup:

V menší teflonové pánvi rozpalte trochu oleje. Přidejte uvařené batáty nakrájené na plátky a asi 10 minut je opékejte do zlatavé barvy. V misce našlehejte vejce, pokrájenou jarní cibulku, papriku na plátky. Smíchané vejce spolu s paprikou a cibulkou nalijte na brambory do pánve tak aby vaječná směs dostala všude. Snižte plamen a zasypejte nastrouhanou fetou. Zhruba za 5-6 minut až začnou vajíčka tuhnout, dejte do rozpálené trouby pod grill a nechte dojít do zlatova.

Přejeme dobrou chuť!:)

 

 

Autor: Marek Řípa | Rubrika: Recepty | Přidáno: 19.10.2020 0

Partneři

Vitatrend.cz

Všechna práva jsou vyhrazena © 2015

Vytvořilo: Internetová agentura Beneficio