Caesar salát s avokádem a vařeným vajíčkem

Caesar salát s avokádem a vařeným vajíčkem

Caesar salát je zlatá klasika, zná ho každý a obzvláště u nás ho každý druhý dělá jinak a podle sebe:)) Někdo dává opečený toast, někdo zase ne, někdo do dresinku přidává sardelovou pastu, někdo zase kousky sardinek.. My jsme zkusili udělat trochu „lehčí“ verzi tak, aby se dala zakomponovat do zdravého jídelníčku a neměli jste zbytečné výčitky!:)

Co budete potřebovat:

 

  • Půlku hlávky římského salátu
  • 2 vejce
  • 100 g kuřecích prsou
  • 1 avokádo
  • 30 g parmezánu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce lehké majonézy
  • 1 čajová lžička sardelové pasty
  • 1 čajová lžička dijonské hořčice
  • sůl a pepř na dochucení
  • šťáva z 1/2 citrónu
  • pažitka na ozdobení

Postup:

1. Začněte kuřecím masem. Kuřecí prso nasolte a napepřete, poté ho zprudka opečte z obou stran na pánvi a nechte ho dopéct v troubě cca 10 minut na 200 stupňů celsia. Maso by uvnitř mělo mít 70 stupňů tak aby bylo ideálné šťavnaté ale zároveň nebylo syrové. Do vody dejte vařit vejce a vařte cca 8 minut.

2. Připravte si dresink – v misce smíchejte majonézu, hořčici, sardelovou pastu, olivový olej, citrónovou šťávu a pořádně promíchejte.

3. Příprava zeleniny – římský salát pořádně propláchněte a nakrájejte na větší kostky, avokádo zbavte pecky a nakrájejte na menší kousky, poté v misce zeleninu pěkně promíchejte s dresinkem tak ať se dostane úplně všude.

4. Na talíř nejdříve nandejte římský salát s avokádem smíchaný s dresinkem, poté přidejte pokrájené maso na kostky, čtvrtky vajíček a ozdobte parmezánem a čerstvou pažitkou

 

Autor: Marek Řípa | Rubrika: Recepty | Přidáno: 23.03.2021 0

Partneři

Vitatrend.cz

Všechna práva jsou vyhrazena © 2015

Vytvořilo: Internetová agentura Beneficio