Chilli con carne s rýží - jednoduchý recept

Chilli con carne s rýží – jednoduchý recept

Chilli con carne je velice oblíbený, lehký pokrm. Mexická kuchyně je celkově zdravější, většina receptů obsahuje spousty zeleniny a  fazolí a tak je bohatá na vlákninu. Pokud vyměníte tortilly a pšeničné placky za rýži, máte skvělé, výživově vyvážené jídlo.

Co budete potřebovat:

 

  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 2 šalotky pokrájené na jemno ( můžete použít i cibuly )
  • 2 stroužky rozmačkaného česneku
  • 2 ks červené papriky pokrájené na nudličky
  • špetku mletého chilli
  • 2 lžičky mleté sladké papriky
  • špetku mleté skořice
  • špetku pepře
  • 2 špetky drceného římského kmínu
  • 500 g hovězího mletého masa
  • 1 plechovku loupaných rajčat
  • 3 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 kostičky hořké alespoň 70 % čokolády
  • 1 plechovku červených fazolí

Postup:

1. Mleté maso orestujte na pokrájené šalotce, restujte do doby, než se začne maso krásně oddělovat od sebe. Poté k masu přihoďte pokrájenou papriku, česnek, chilli, sladkou papriku, skořici a římský kmín. Krátce orestujte a poté přidejte rajský protlak a loupaná rajčata a nechte cca 30 minut vařit na střední stupeň.

2. Po 30 minutách vaření přidejte červené fazole zbavené nálevu, přihoďte kostky čokolády a nechce cca 10 minut provařit. Ochutnejte a v případě potřeby dochuťte solí, pepřem a trochou chilli podle svého gusta!:)

Servírujeme s rýží nebo s celozrnnou tortillou!:)

Přejeme dobrou chuť!:)

 

Autor: Marek Řípa | Rubrika: Recepty | Přidáno: 09.11.2020 0

Partneři

Vitatrend.cz

Všechna práva jsou vyhrazena © 2015

Vytvořilo: Internetová agentura Beneficio