Grilovaný losos s teriyaki omáčkou a jasmínovou rýží

Grilovaný losos s teriyaki omáčkou a jasmínovou rýží

Zdravých receptů není nikdy dost! Pokud vám dochází inspirace, zkuste tento neobyčejně chutný recept, který vás opravdu dostane, tento pokrm si zamilují i lidé, kteří tolik ryby nemusí. Je pravdou, že poslední dobou jsme právě rybám nevěnovali tolik pozornosti, což je určitě škoda a určitě to napravíme, přeci jen teď při hlavní hubnoucí sezóně bude o recepty nouze ještě větší:))

Co budete potřebovat:

1. 250 g filetu z lososa

2. cca 80 g suché jasmínové rýže

3. sůl

4. sezamové semínka

Na omáčku:

1. 100 ml sójové omáčky

2. 70 ml mirinu ( rýžové víno )

3. 2 lžíce rýžového octa

4. 1 lžíce nastrouhaného zázvoru

5. 1 lžíce sezamového oleje

6. 1 ks česneku

7. špetku chilli a černého pepře dle chuti

8. lehce můžete osladit ( sladidlem či cukrem, co vám kalorie dovolí!:)

Postup:

1. Filet z lososa nasolíme ze všech stran a grilujeme v troubě do zlatavé barvy cca 15 minut na 200 stupňů

2. Jasmínovou rýži uvaříme do měkka ( my používáme rýžovar )

3. Rýžové víno přivedeme k varu, poté stáhneme na polovinu výkonu a necháme cca 10 minut lehce provářet, poté přidáme zbytek ingrediencí a vaříme dalších 10 minut na poloviční výkon dokud mírně nezhoustne.

Výhoda této omáčky je, že ve vhodné nádobě nám v lednici vydrží delší dobu i na další vaření, skvěle se hodí např. do čínských nudlí apod.

how-to-make-teriyaki-sauce-3-720x540

Přejeme všem dobrou chuť a doufáme, že se vám naše recepty líbí. Pokud chcete další skvělou inspiraci, zde je odkaz na naší sekci receptů.

Autor: Marek Řípa | Rubrika: Recepty | Přidáno: 24.03.2021 0

Partneři

Vitatrend.cz

Všechna práva jsou vyhrazena © 2015

Vytvořilo: Internetová agentura Beneficio