Kuřecí čína s paprikou, brokolicí a sójovou omáčkou s basmati rýží

Kuřecí čína s paprikou, brokolicí a sójovou omáčkou s basmati rýží

Jednoduché, pestré, zajímavé a lehké jídlo, které se skvěle hodí jak k obědu tak k večeři. Přípravu zvládne opravdu každý a hotovo máte během 30-ti minut i s uvařením rýže. Tento pokrm je vhodný i do přísnějších diet, obsahuje vyvážený poměr živin. 

Co budete na přípravu potřebovat:

 

  • 100 g kuřecích prsou
  • 50 ml sójové omáčky
  • 80 g basmati rýže ( suchý stav )
  • 1 červenou papriku
  • 4 větší růžičky brokolice
  • 1 lžičku sezamových semínek
  • chilli dle chuti
  • špetka soli

Postup:

1. Basmati rýži propláchněte a dejte vařit dle návodu, my navíc přidáváme trochu jarní cibulky, rýže má poté lepší chuť.

2. Kuřecí prsa nakrájejte na tenké plátky, nasolte a nechte chvilku adaptovat na pokojovou teplotu.

3. Papriku, brokolici a jarní cibulku omyjte, papriku nakrájejte na nudličky, brokolici rozdělte na jednotlivé růžičky a jarní cibulky nakrájejte na jemno.

4. Na pořádně rozpálené teflonové pánvi zprudka orestujte plátky kuřecích prsou dokud se pěkně nezatáhnou, až poté přidejte pokrájenou zeleninu a znovu pěkně zprudka orestujte spolu s masem.

5. K masu a zelenině přilejte sójovou omáčku, dochuťte solí a chilli a nechte cca 5 minut provařit.

Servírujte v misce s basmati rýží a ozdobte trochou pokrájené jarní cibulky a sezamovým semínkem

Dobrou chuť!:) Další naše recepty najdete zde

Autor: Marek Řípa | Rubrika: Recepty | Přidáno: 06.01.2021 0

Partneři

Vitatrend.cz

Všechna práva jsou vyhrazena © 2015

Vytvořilo: Internetová agentura Beneficio