Kuřecí kousky s jasmínovou rýží, brokolicí a teriyaki omáčkou

Kuřecí kousky s jasmínovou rýží, brokolicí a teriyaki omáčkou

Teriyaki omáčka začíná být stále více oblíbená, jedná se o omáčku z asijské kuchyně, která je na bázi sojové omáčky. Kombinace kuřecího masa, jasmínové rýže spolu s dušenou brokolicí a exotickou chutí teriyaki omáčky je fantastický zážitek! Navíc se jedná o velice zdravý pokrm s vyváženým poměrem živin. 

Co budete potřebovat:

 

  • 200 g kuřecích prsou krájených na malé kostičky
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 1/4 brokolice
  • 50 g jasmínové rýže – váha za sucha
  • 1 lžíce sezamových semínek
  • 2 lžíce krájene jarní cibulky
  • Chilli paprička dle chuti

Na teriyaki omáčku:

  • 2 stroužky česneku – rozmačkaného
  • 2 lžičky nastrouhaného zázvoru
  • 1 lžička medu
  • 1/4 šálku sojové omáčky
  • 1/4 šálku čerstvé pomerančové šťávy
  • 1 lžička kukuřičného škrobu

Postup:

1. Na pánvi rozehřejte lžíci sezamového oleje a orestujte na něm kousky kuřecího masa do zlatova, cca 4-5 minut aby maso bylo hotové. 

2. Vedle v misce smíchejte všechny ingredience na teriyaki omáčku a pořádně promíchejte. Poté omáčku nalijte na kuřecí maso do pánve a nechte na jemný plamen provařit cca 3-4 minuty.

3. Brokolici krátce povařte, cca 5-7 minut na vysoký stupeň.

4. Rýži uvařte dle návodu na obalu – my rýži krátce orestujeme na cibulce, zalijeme vývarem a necháme dojít v troubě na 200 stupňů asi 10-15 minut.

5. Servírujte sypané sezamovým semínkem a krájenou jarní cibulkou.

Přejeme vám dobrou chuť:)

Autor: Marek Řípa | Rubrika: Recepty | Přidáno: 30.09.2020 0

Partneři

Vitatrend.cz

Všechna práva jsou vyhrazena © 2015

Vytvořilo: Internetová agentura Beneficio