Rizoto s kuřecím masem, hráškem a parmezánem
Rizoto je nedílnou součástí hubnoucích a zdravých jídelníčků, kombinace rýže s kuřecím masem skvěle funguje – kvalitní sacharidy v kombinaci s dobrou bílkovinou pomůžou jak při hubnutí tak při zaměření na příbytek svalové hmoty. Tento recept je velice rychlý a jednoduchý.
Co budete potřebovat:
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 250 g rýže arborio
- 50 ml suchého bílého vína
- 1 l kuřecího vývaru ( může být i voda )
- 250 g kuřecích prsou ( orestovaných na kostičky )
- 200 g mraženého hrášku
- 50 g parmezánu
- 20 g másla
- sůl a pepř na dochucení
Postup:
1. Rozpalte olivový olej ve větší pánvi, přidejte nakrájenou cibuli na jemno a rozmačkaný česnek a na nízký stupeň 2-3 minuty orestujte.
2. Do pánve přihoďte rýži a cca 1 minutu restujte spolu s cibulí a česnekem, dokud rýže mírně neztmavne
3. Přilejte bílé víno a nechte cca 2 minuty povařit, poté přidejte vývar, pořádně promíchejte a nechte vařit 10 minut bez pokličky, jednou za čas rizoto promíchejte.
4. K rýži přidejte orestované kousky kuřecího masa, hrášek a společně 5 minut povařte, dokud nebude mít rizoto pěknou, krémovou konzistenci.
5. Pánev sundejte ze sporáku a přihoďte do rizota kousek másla a pořádné promíchejte, servírujte sypané strouhanám parmezánem.
Přejeme vám dobrou chuť!
Další naše recepty najdete zde
Autor: Marek Řípa | Rubrika: Recepty | Přidáno: 30.09.2024 0