Rizoto s kuřecím masem, hráškem a parmezánem

Rizoto s kuřecím masem, hráškem a parmezánem

Rizoto je nedílnou součástí hubnoucích a zdravých jídelníčků, kombinace rýže s kuřecím masem skvěle funguje – kvalitní sacharidy v kombinaci s dobrou bílkovinou pomůžou jak při hubnutí tak při zaměření na příbytek svalové hmoty. Tento recept je velice rychlý a jednoduchý.

Co budete potřebovat:

 

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 250 g rýže arborio
  • 50 ml suchého bílého vína
  • 1 l kuřecího vývaru ( může být i voda )
  • 250 g kuřecích prsou ( orestovaných na kostičky )
  • 200 g mraženého hrášku
  • 50 g parmezánu
  • 20 g másla
  • sůl a pepř na dochucení

Postup:

1. Rozpalte olivový olej ve větší pánvi, přidejte nakrájenou cibuli na jemno a rozmačkaný česnek a na nízký stupeň 2-3 minuty orestujte. 

2. Do pánve přihoďte rýži a cca 1 minutu restujte spolu s cibulí a česnekem, dokud rýže mírně neztmavne

3. Přilejte bílé víno a nechte cca 2 minuty povařit, poté přidejte vývar, pořádně promíchejte a nechte vařit 10 minut bez pokličky, jednou za čas rizoto promíchejte.

4. K rýži přidejte orestované kousky kuřecího masa, hrášek a společně 5 minut povařte, dokud nebude mít rizoto pěknou, krémovou konzistenci.

5. Pánev sundejte ze sporáku a přihoďte do rizota kousek másla a pořádné promíchejte, servírujte sypané strouhanám parmezánem.

Přejeme vám dobrou chuť!

Další naše recepty najdete zde

Autor: Marek Řípa | Rubrika: Recepty | Přidáno: 16.09.2020 0

Partneři

Vitatrend.cz

Všechna práva jsou vyhrazena © 2015

Vytvořilo: Internetová agentura Beneficio