Zapékané plněné papriky na mexický způsob

Zapékané plněné papriky na mexický způsob

Zapékané plněné papriky jsou u nás velice oblíbeným pokrmem, jak už je ale zvykem, u nás se vše upraví do té nejméně zdravé verze:)) Takže plněné papriky mletým bůčkem v rajské omáčce s houskovým knedlíkem od nás opravdu nečekejte!:)) Zkuste tuhle zdravou, mexickou verzi a věřte, že už nebudete chtít jinou!:) 

Co budete potřebovat:

 

  • 200 g mletého hovězího masa
  • 2 větší kápie
  • 1 rajče
  • 1 cibuli
  • tex-mex koření – používáme to z lidlu
  • 1 špetka drceného římského kmínu
  • cca 50 g černých fazolí v nálevu
  • 100 g čedaru
  • sůl a pepř na dochucení
  • 1 lžíce olivového oleje

Postup:

1. Oloupanou cibuli nakrájejte na jemno, na pánvičce lehce rozpalte lžíci olivového oleje, přihoďte cibuli a na ní mleté maso. Pěkně nakořeňte mexickým kořením, římským kmínem, solí a pepřem a zprudka maso opečte. K hotovému masu přihoďte černé fazole a pokrájené rajče na kostky. Nechte cca 10 minut provařit na nízký stupeň. 

2. Příprava paprik je velice jednoduchá, papriky rozkrojte na výšku, vydlabejte veškerá semínka ať jsou papriky perfektně čisté. Vzniklou směs rozdělte do 4 půlek paprik, zasypejte strouhaným čedarem a dejte zapéct do trouby na 180 stupňů cca na 15 minut tak aby sýr byl do zlatova!:) 

Servírovat můžete se lžičkou creme fraisch pokud vám to kalorický deficit dovolí, v opačném případě můžete použít bílý jogurt a čerstvou papričku jalapeňos :)

Dobrou chuť!

Autor: Marek Řípa | Rubrika: Recepty | Přidáno: 02.09.2020 0

Partneři

Vitatrend.cz

Všechna práva jsou vyhrazena © 2015

Vytvořilo: Internetová agentura Beneficio