Polévka z červené řepy s vejcem a ředkvičkami
Ingredience na 2 porce:
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 20 g másla
- 400 g červené řepy
- 500 ml kuřecího vývaru
- 7 g medu
- šťáva z půlky citronu
- 80 g bílého jogurtu
- 1 natvrdo uvařené vejce
- 40 g ředkviček
- 20 g rukoly
- sůl, pepř
Postup
Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na plátky a společně orestujeme na másle. Přidáme oloupanou řepu, nakrájenou na kousky, zalijeme vývarem a necháme vařit doměkka. Osolíme, opepříme, dochutíme medem a citronovou šťávou. Polévku rozmixujeme a podáváme ozdobenou jogurtem, na plátky nakrájenými ředkvičkami, půlkou vařeného vejce a rukolou.
Autor: Lucie Kovandová | Rubrika: Recepty | Přidáno: 17.12.2016 0