Salát s rýžovými nudlemi, kuřecím masem a okurkou
Ingredience na 4 porci
- 300 g kuřecích prsíček
- 150 g rýžových nudlí
- 80 g salátové okurky
- 50 g semínek z granátového jablka
- 5 g černého seznamu
Zálivka
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce medu
- 1 lžíce vinného octa, nejlépe rýžového
- 1 lžíce řepkového oleje
- 1 lžíce přírodní sójové omáčky
- 1/2 lžičky najemno nastrouhaného zázvoru
Postup
V misce smícháme suroviny na zálivku. Rýžové nudle uvaříme podle návodu, aby zůstaly pevné na skus – někdy stačí zalít je horkou vodou a nechat několik minut stát. Potom nudle propláchneme studenou vodou a slijeme. Kuřecí maso nakrájíme na tenké plátky a orestujeme na plátky. Nudle, kuře, okurku a granátové jablko smícháme se zálivkou, necháme odležet a podáváme sypané sezamovými semínky.
Autor: Lucie Kovandová | Rubrika: Recepty | Přidáno: 13.01.2017 0