Tortilla s tuňákem
Připravte si náplň do tortilly. Tuňáka ve vlastní šťávě dejte odkapat, nakrájejte si ledový salát, ředkvičky, rajčata. Vypeckujte černé olivy a připravte si trochu domácí majonézy.
Majonézu připravíte následovně: 1 žloutek, 100 ml řepkového oleje za studena lisovaného, 2 lžíce hořčice, špetka soli a špetka pepře. To celé rozmixujte tyčovým mixérem.
Tortillu ohřejte na pánvi, asi 10 vteřin z obou stran. Naplňte ji tuňákem, zeleninou, olivami a potřete trochou domácí majonézy. Poté tortillu zabalte, pořádně ji utáhněte a uchovávejte zabalenou v alobalu. Tortilla si tak udrží skvělou konzistenci i po vychladnutí.
Co budete potřebovat:
- 1 ks pšeničné tortilly
- 50 g ledového salátu
- 1 menší rajče
- Hrst černých oliv
- 100 g tuňáka ve vlastní šťávě
- 2 ředkvičky