Kuře pečené v alobalu s jablkem a pomerančem
Co budete potřebovat?
- 150 g kuřecích prsou
- 50 g jablka
- 50 g pomeranče
- 100 g neoloupaných očištěných brambor
- 5 g olivového oleje
- alobal
Příprava jídla
Alobal vymastíme olejem. Také dáme rozehřát troubu na 200°C. Brambory očistíme (nejlépe kartáčem) a dáme vařit – osolíme a okmínujeme. Kuřecí maso nakrájíme na kostičky, osolíme je a opepříme . Pomeranč oloupeme a nakrájíme na kostičky. Jablko omyjeme, vyloupneme jadřinec a nakrájíme na kostičky asi 1×1 centimetr a dáme spolu s pomerančem a kuřetem na vymazaný alobal, který zabalíme. Pro jistotu můžeme ješte zabalit do druhé vrstvy alobalu. Pečeme asi 60 – 70 minut pri 200°C . Podáváme s brambory ve slupce.