Thajské rybí placičky s červeným kari:)
Thajská kuchyně je jedna z nejzdravějších kuchyní vůbec, proto se na tuto kuchyni více zaměříme. V dnešním receptu si představíme jednoduché rybí placky s červeným kari a zelným salátem.
Co budete potřebovat:
- 400 g tresky
- 50 g thajské červené kari pasty
- 2 lžíce thajské rybí omáčky
- 2 limetky
- 1 vaječný bílek
- 4 jarní cibulky pokrájené na jemno
- Hrst čerstvého koriandru a máty
- Řepkový olej
- 400 g balení pokrájené zeleniny na čínu
- 100 g zeleného chřestu
- 1 žlutá paprika
- 300 g uvařené jasmínové rýže
- 3 lžíce sladké chilli omáčky
- 50 g posekaných kešu oříšků
Jak postupovat:
1. Tresku rozmixujte společně s kari pastou v robotu, přidejte 1/2 lžíce rybí omáčky, kůru a šťávu z limetky a jeden vaječný bílek. Vyšlehejte do hladké hmoty. Přidejte polovinu množství jarní cibulky a koriandru. Znovu to celé rozmixujte v hladkou hmotu.
2. Rozdělte si vzniklou rybí „hmotu“ do 8 stejných kuliček a pomocí mokrých rukou tvarujte stejné placičky. Smažte na troše řepkového oleje do zlatova 1-2 minuty na každé straně. Z pánve dávejte placičky do papírových utěrek – skvěle vsáknou přebytečný olej.
3. Mezitím si vedle na pánvi orestujte všechnu zeleninu společně s chřestem. Přidejte rýži, limetkovou šťávu, zbytek rybí omáčky a jarní cibulku s chilli omáčkou.
Servírujte rybí placičky s teplým salátem, dozdobte posekanými kešu a klínky jarní cibulky!
Přejeme vám dobrou chuť!
Autor: Marek Řípa | Rubrika: Recepty | Přidáno: 27.10.2016 0