Thajské rybí placičky s červeným kari:)

Thajské rybí placičky s červeným kari:)

Thajská kuchyně je jedna z nejzdravějších kuchyní vůbec, proto se na tuto kuchyni více zaměříme. V dnešním receptu si představíme jednoduché rybí placky s červeným kari a zelným salátem.

Co budete potřebovat:

  • 400 g tresky
  • 50 g thajské červené kari pasty
  • 2 lžíce thajské rybí omáčky
  • 2 limetky
  • 1 vaječný bílek
  • 4 jarní cibulky pokrájené na jemno
  • Hrst čerstvého koriandru a máty
  • Řepkový olej
  • 400 g balení pokrájené zeleniny na čínu
  • 100 g zeleného chřestu
  • 1 žlutá paprika
  • 300 g uvařené jasmínové rýže
  • 3 lžíce sladké chilli omáčky
  • 50 g posekaných kešu oříšků

Jak postupovat:

1. Tresku rozmixujte společně s kari pastou v robotu, přidejte 1/2 lžíce rybí omáčky, kůru a šťávu z limetky a jeden vaječný bílek. Vyšlehejte do hladké hmoty. Přidejte polovinu množství jarní cibulky a koriandru. Znovu to celé rozmixujte v hladkou hmotu.

2. Rozdělte si vzniklou rybí „hmotu“ do 8 stejných kuliček a pomocí mokrých rukou tvarujte stejné placičky. Smažte na troše řepkového oleje do zlatova 1-2 minuty na každé straně. Z pánve dávejte placičky do papírových utěrek – skvěle vsáknou přebytečný olej.

3. Mezitím si vedle na pánvi orestujte všechnu zeleninu společně s chřestem. Přidejte rýži, limetkovou šťávu, zbytek rybí omáčky a jarní cibulku s chilli omáčkou.

Servírujte rybí placičky s teplým salátem, dozdobte posekanými kešu a klínky jarní cibulky!

Přejeme vám dobrou chuť!

Autor: Marek Řípa | Rubrika: Recepty | Přidáno: 27.10.2016 0

Partneři

Vitatrend.cz

Všechna práva jsou vyhrazena © 2015

Vytvořilo: Internetová agentura Beneficio