Quesadilly s quinoou, kukuřicí a černými fazolemi
Na tomto receptu nás zaujalo především to, že ani nemáte pocit, že jíte zdravě! Skvěle si na této quesadille pochutnáte a ještě dodáte tělu výživné látky :)
Co budete potřebovat?
- 1 polévková lžíce kokosového oleje
- 1/4 cibule nakrájené na kostičky
- 185 g uvařené quinoi
- 130 g sladké kukuřice
- 240 g černých fazolí
- 1 polévková lžíce zelené chile salsy
- šťáva z jedné limetky
- 1/2 čajové lžičky drceného kmínu
- 8 malých tortill
- 240 g nastrouhaného čedaru nebo jiného sýru
- 170 g bílého řeckého jogurtu
Ve velké pánvi si rozehřejte kokosový olej. Přidejte cibuli a restujte asi 5 minut, než cibule zezlátne. Vmíchejte quinou, kukuřici, černé fazole, salsu, polovinu limetkové šťávy a kmín. Restujte na středním plameni asi 5 minut než se směs provaří.
Tortillu pomažte z jedné strany máslem. a nasypte na ni plnou hrst sýru. Navršte velkou lžíci quionoové směsi a přiklopte druhou tortillou. Opatrně přendejte na pánvičku a na středním plameni smažte 3-4 minuty z každé strany. Tortilla zezlátne a sýr se rozteče. Takto připravte zbývající tortilly a nakrájejte je na trojúhelníčky.
K tortillám si připravte omáčku, v které si tortilly můžete namáčet. Smíchejte řecký jogurt s druhou půlkou šťávy z limetky a máte hotovo!
Autor: Lucie Kovandová | Rubrika: Recepty | Přidáno: 08.11.2016 0