5 způsobů, jak uvést vaše hormony do rovnováhy

5 způsobů, jak uvést vaše hormony do rovnováhy

Urvaly se vaše hormony ze řetězu? Přinášíme 5 tipů, jak přirozeně dostat vaše hormony pod kontrolu.

  • Jezte více mrkve

            Pokud máte v těle přemíru estrogenu, tato hormonální nerovnováha v těla může způsobit PMS, příznaky menopauzy, výkyvy nálad či akné. Mrkev obsahuje nerozpustnou vlákninu, která přirozeně detoxikuje organismus a zrychluje trávení. To zabrání estrogenu vstřebávat se v přebytečné míře. Navíc nerozpustná vláknina na sebe dokáže estrogen navázat a vyplavit z těla ven.

  • Vyhněte se toxinům

            Chemikálie z pesticidů, chemických přípravků a plastů mohou narušovat vaši hormonální rovnováhu v těle. Pořiďte si lahve na pití neobsahující látku Bisphenol A nebo raději rovnou skleněné.

  • Brzděte s kofeinem

            Kofein ubírá vašemu tělu vitaminy a minerály a zvyšuje hladinu stresového hormonu kortizolu. To má dopad na vaše nadledvinky, což vede k dominanci estrogenu v organismu a hormonální nerovnováze. Pokud pijete 3 šálky kávy denně či více, měli byste zpozornět. Takové ženy mají o 27 % nižší šanci, že otěhotní právě kvůli hormonální nerovnováze.

Balancing stones

  • Cvičte s mírou

            Při cvičení se nám do těla vylučuje hormon štěstí – serotonin. Pokud však cvičení pravidelně přepínáte, může se tento proces obrátit a do těla se vám začne vyplavovat stresový hormon kortizol. V ruku v ruce jde i snížení testosteronu v těle. Snižte dobu svého cvičení a vyhněte se tomuto nechtěnému efektu. Budete tak mít i větší prostor na regeneraci a uvidíte, že začnete dosahovat lepších výsledků.

  • Kvalitní spánek

           Během spánku probíhají ve vašem těle důležité procesy. Jedním z nich je i hormonální aktivita a pokud spánek šidíte, procesy neproběhnou jak mají. To má dopad na vaši štítnou žlázu, která začne produkovat hormony v jiném množství, většinou nižším, než by měla. Pokud máte problémy dosáhnout kvalitního spánku, snažte se vytvořit v ložnici co největší tmu. Ta totiž ovlivňuje tvorbu hormonu melatoninu, což je hormon říkající tělu, že má spát. Zkuste v místnosti před spánkem vyměnit vzduch a mít v ložnici spíše nižší teplotu do 20 stupňů.

Autor: Lucie Kovandová | Rubrika: Tipy | Přidáno: 13.11.2016 0

Partneři

Vitatrend.cz

Všechna práva jsou vyhrazena © 2015

Vytvořilo: Internetová agentura Beneficio