Čočkový salát s granátovým jablkem a tymiánem
Cibuli nakrájejte na proužky, jablko na menší kostky. Olivový olej promíchejte se šťávou z citrónu, medem, špetkou soli a lístky tymiánu. Čočku promíchejte s jablkem, semínky z granátového jablka, cibulí a zálivkou. Nechte vychladit v ledničce a podávejte s celozrnným chlebem
TIP: Můžete přidat pár kapek vinného octa
Co budete potřebovat:
- 150 g vařené čočky
- 50 g semínek z granátového jablka
- 30 g červené cibule
- 50 g jablka
- 5 g olivového oleje
- 5 g medu
- citrónová šťáva
- sůl, tymián
- 20 g celozrnného chlebu k podávání
Tento recept je součástí našeho týdenního jídelníčku zdarma.
Autor: Marek Řípa | Rubrika: Recepty | Přidáno: 20.11.2016 0