Kurkumin

Kurkumin

Kurkumin je látka získaná z kurkumy, kterou všichni jistě důvěrně známe z kuchyně. Je to koření příbuzné se zázvorem, které je hojně využívané v kuchyni pro svou barvu. Co už ale nevíme je, že obsahuje léčivou látku kurkumin, která má velmi příznivý vliv na velké množství procesů v našem těle. Kurkumin je v koření kurkumě zastoupen pouze ze 2-3 %, proto je vhodnější užívat tuto látku jako doplněk stravy, kde ho přijmeme ve větším a navíc vstřebatelnějším množství.

Kurkumin – účinky na organismus

Kurkumin se využívá k léčbě i prevenci před mnoha onemocněními. Dodnes je hojně využíván k léčebným metodám především v Indii (používá se při onemocnění dýchacích cest, trávicího traktu, zánětech i pro urychlení hojení ran). Má příznivý vliv na dýchací cesty, má své místo při prevenci i léčbě určitých druhů rakoviny, pomáhá při léčbě Alzheimerovy a Parkinsonovy choroby. Působí preventivně proti srdečním a cévním onemocněním a má vliv i na stav naší kůže (pomáhá při lupénce a akné).

  • protizánětlivéantioxidační účinky
  • ochrana před nebezpečným zářením
  • při zánětu dokáže ovlivnit a zapojit imunitní systém

2-cur-cum

Jeho jediným kamenem úrazu je jeho zhoršená vstřebatelnost. Organismus ho z přírodní formy nedokáže dostatečně zužitkovat, navíc ho bývá v potravě obsažené malé množství. I proto je nejvhodnější užívat ho jako doplněk stravy. Přípravek CUR-CUM obsahuje látku kurkumin, přičemž v jedné kapsli je 100 mg čistého, vysoce vstřebatelného kurkuminu. Jeho vstřebávání je navíc podpořeno látkou piperin (extrakt z černého pepře) a látkou alginát, což je přírodní polysacharid z mořských řas.

Autor: Lucie Kovandová | Rubrika: Tipy | Přidáno: 13.02.2017 0

Partneři

Vitatrend.cz

Všechna práva jsou vyhrazena © 2015

Vytvořilo: Internetová agentura Beneficio