Čokoládovo-fazolový koláč

Čokoládovo-fazolový koláč

Ingredience na 8 porcí:

  • 350 g vařených nebo konzervovaných černých fazolí
  • 60 ml rýžové mléka
  • 2 vejce
  • 2 lžíce panenského kokosového oleje
  • semínka z vanilkového lusku
  • 40 g holandského kakaa
  • 60 g špaldové celozrnné mouky
  • 1 a půl lžičky kypřícího prášku bez fosfátů
  • 1/4 lžičky sody bikarbony
  • 100 g nerafinovaného třtinového cukru
  • špetka soli
  • 50 g nasekané kvalitní čokolády (alespoň 70 %)

Troubu předehřejeme na 180 stupňů. V mixéru rozmixujeme fazole a rýžové mléko, které podle potřeby můžeme přidat. Směs vlijeme do mísy. Vmícháme kokosový olej, vejce a semínka z vanilkového lusku. V jiné míse smícháme kakao, mouku, kypřící prášek, cukr a špetku soli. Suché ingredience vmícháme do fazolové směsi a poté přidáme nasekané kousky čokolády. Dortovou formu vymažeme trochou kokosového tuku nebo jiným olejem, vlijeme těsto a pečeme zhruba půl hodiny.

Autor: Lucie Kovandová | Rubrika: Recepty | Přidáno: 19.02.2017 0

Partneři

Vitatrend.cz

Všechna práva jsou vyhrazena © 2015

Vytvořilo: Internetová agentura Beneficio