Čokoládovo-fazolový koláč
Ingredience na 8 porcí:
- 350 g vařených nebo konzervovaných černých fazolí
- 60 ml rýžové mléka
- 2 vejce
- 2 lžíce panenského kokosového oleje
- semínka z vanilkového lusku
- 40 g holandského kakaa
- 60 g špaldové celozrnné mouky
- 1 a půl lžičky kypřícího prášku bez fosfátů
- 1/4 lžičky sody bikarbony
- 100 g nerafinovaného třtinového cukru
- špetka soli
- 50 g nasekané kvalitní čokolády (alespoň 70 %)
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. V mixéru rozmixujeme fazole a rýžové mléko, které podle potřeby můžeme přidat. Směs vlijeme do mísy. Vmícháme kokosový olej, vejce a semínka z vanilkového lusku. V jiné míse smícháme kakao, mouku, kypřící prášek, cukr a špetku soli. Suché ingredience vmícháme do fazolové směsi a poté přidáme nasekané kousky čokolády. Dortovou formu vymažeme trochou kokosového tuku nebo jiným olejem, vlijeme těsto a pečeme zhruba půl hodiny.
Autor: Lucie Kovandová | Rubrika: Recepty | Přidáno: 19.02.2017 0