Nízkotučný dezert á la créme brulée
Co budeme potřebovat
- 4 vaječné bílky
- Semínka z vanilkového lusku
- 3/4 lžičky práškové stévie
- 250 ml řeckého jogurtu
- 250 ml mandlového mléka
- 4 lžíce třtinového cukru
Postup
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Do hlubšího pekáče vložíme vhodné zapekácí misky. Bílky, semínka z vanilkového lusku a stévii vyšleháme. Přidáme jogurt, mandlové mléko a vše promícháme. Směs vlijeme do připravených nádobek. Do pekáče vlijeme mezi misky vodu a dáme péct do trouby asi na 25 minut. Po vyndání z trouby necháme vychladnout. Nakonec posypeme třtinovým cukrem a pomocí kuchyňské hořící lampy vytvoříme křupavou krustu.
Autor: Marek Řípa | Rubrika: Recepty | Přidáno: 19.02.2017 0