Je nezbytné se v dietě omezovat?

Je nezbytné se v dietě omezovat?

Pouštíme-li se do diety, automaticky se po hlavě vrháme do stresové situace. Od teď už si nedáme k obědu to, co máme tak rádi, budeme muset omezit společenské akce, strávíme hodiny krabičkováním jídla a minimálně první dny budeme tak protivní, že s námi nebude k vydržení. Realita nebo jen mylná představa?

Jaký si to uděláš, takový to máš,” je jedno z oblíbených přísloví a sedí dokonale i na hubnutí. Existuje nespočet diet a některé z nich hraničí téměř se sebetrýzněním. Ne jen, že jsou lidé ochotni podstoupit extrémní režim pro dosažení vysněných výsledků, ale především jsou ochotni si ničit zdraví. Slovo dieta se málokdy pojí s pozitivními myšlenkami. Není proto divu, že většina celý proces ukončí dřív, než začne. Co kdyby ale existovala redukce, kterou byste si užívali a v ničem by vás neomezovala?

Pokud nyní očekáváte zázračný způsob či novou revoluční dietu, pak vás hned vyvedeme z omylu. Celý zázrak tkví ve zdravém stravování. Máte-li totiž své tělo rádi, budete mu dopřávat kvalitní čerstvé suroviny, které vám dodají potřebnou energii. Chcete přeci vypadat ne jen štíhle, ale také zdravě.

Zdravý životní styl člověka nijak neomezuje. Jsou v něm zahrnuty všechny složky potravy, což znamená, že se nemusíte vyhýbat přílohám, pečivu, uzeninám, sýrům ani mléčným výrobkům. Je jen důležité dbát na jejich správný výběr. Pokud jste navíc dostatečně kreativní, nemusíte si odpírat ani vaše oblíbená jídla, která do diety na první pohled nepatří. Příkladem může být pizza, wrap nebo plněné knedlíky. Pizzu si lze jednoduše připravit z celozrnné mouky, kvalitního protlaku, zeleniny, sýru a vysokoprocentní šunky. Tortillu zvolíme celozrnnou, naplníme libovým masem, zeleninou a tučný dressing nahradíme jogurtovou zálivkou. Že knedlíky do diety nepatří? Pokud použijeme k jejich přípravě namleté ovesné vločky, vejce, nízkotučný tvaroh, přírodní sladidlo a čerstvé ovoce, pak si zaručeně pochutnáme a neohrozíme svou letní formu do plavek. Příkladů, jak přetvořit nezdravé jídlo na zdravé existuje nespočet.

Pokud je ale pro vás zdravá strava španělská vesnice a do kuchyně zavítáte pouze cestou k lednici, pak přenechte práci druhým. Nutriční specialisté ze Zdravého stravování vymyslí ročně stovky receptů, díky kterým si v jídelníčku neodepřete vaši oblíbenou koprovku, guláš, roštěnou ani zmíněné knedlíky. Přesto se nemusíte bát, že byste konzumovali nezdravá či příliš kalorická jídla. S námi se dostanete do vysněné formy do plavek, a to zcela bez omezení! Nechte si každý den dovézt domů pět čerstvých jídel a ušetřený čas věnujte rodině, přátelům nebo sportu.

Autor: Marek Řípa | Rubrika: Tipy | Přidáno: 04.04.2017 0

Partneři

Vitatrend.cz

Všechna práva jsou vyhrazena © 2015

Vytvořilo: Internetová agentura Beneficio