TOP 6 zelených potravin pro jaro!

TOP 6 zelených potravin pro jaro!

Jaro je tu, i když to tak zatím nevypadá. Proto je na čase vylézt z pod peřin a zimního rozpoložení! Rozkveťte a uvítejte jaro zdravým jídelníčkem plného zelených potravin!

Matcha čaj

1280px-Matcha_tea

Matcha čaj není pouze další čaj. Nepřipravuje se totiž klasickým způsobem – že zalijete čajové lístky horkou vodou a ty pak vyhodíte. Matcha čaj je totiž prášek, který zalijete vodou (horkou či studenou), rozmícháte a vypijete. Díky tomuto postupu zkonzumujete celý čajový lístek a čaj je tak několikanásobně účinnější než klasický zelený čaj. Dostanete tak do sebe daleko více fytochemikálií, které chrání vaše srdce před srdečními chorobami a váš organismus před rakovinou. Navíc působí proti stárnutí a zrychluje váš metabolismus.

Chřest

asparagus-fb

Chřest je zelenina bohatá na vlákninu a draslík. Draslík potřebuje náš organismus téměř pro všechny procesy, které se v něm odehrávají. Tak si  z něj pojďme něco uvařit! Můžeme ho uvařit, uvařit v páře, péct nebo připravit na pánvi. Chřest je navíc výborné přírodní diuretikum, takže jedením chřestu zhubnete a zbavíte se přebytečné vody v těle.

Rukola

arugula

Rukola má skvělé vlastnosti, pro které byste ji měli rozhodně  zařadit do vašeho jídelníčku! Například 2 šálky rukoly obsahují pouze 10 kalorií. Dále je bohatá na dusičnany, které pomáhají snížit krevní tlak a také obsahuje vitamin A, vitamin K, vitamin C, kyselinu listovou a vápník. Připravte si ji k masu, rybě, do salátu nebo ji jezte jako doplněk k jídlu.

Pistácie

pistachios-master

Pistácie obsahují 2x méně kalorií než mandle! A k tomu navíc draslík, proteiny, vitaminy (A, B, E), fosfor, vápník, zinek, selen a všechny esenciální aminokyseliny. Zařaďte je proto do svého jídelníčku místo jiných oříšků a pokud máte chuť na večerní mlsání k televizi, sáhněte právě po nich.

Avokádo

header_avocado

Avokádo patří k jedněm z nejlepších zdrojů nenasycených tuků, vlákniny a fytonutrientů, které prospívají našemu zdraví. Je tak základním stavebním kamenem při tvorbě zdravého jídelníčku. Avokádo má navíc skvělé účinky na naši pleť a vlasy. Potřebujete snad více důvodů, proč ho zařadit do stravovacího režimu?

Kiwi

14604255355193

Kiwi obsahuje vitamin C, E a K a také porci vlákniny. Skvěle se hodí do smoothie nápojů nebo jen tak ke svačině.

Autor: Lucie Kovandová | Rubrika: Jídlo | Přidáno: 18.04.2017 0

Partneři

Vitatrend.cz

Všechna práva jsou vyhrazena © 2015

Vytvořilo: Internetová agentura Beneficio