Enchiladas s kuřecím masem

Enchiladas s kuřecím masem

Kuřecí prsa okořeňte kořením fajitas, ogrilujte, klidně v troubě. Maso nechte vychladnout a natrhejte ho na malé kousíčky. Připravte si tortillu, maso dejte do tortilly, přidejte trochu čedaru a chipotle omačky, zabalte a vyskládejte do pekáčku vedle sebe. Posypte čedarem a dejte péct do trouby na 180 stupňů asi na 10 minut.

Mezitím si připravte zeleninovou salsu na hotové enchilady: červená cibule na jemno, rajče a okurka také na drobné kostičky a na závěr kukuřice. Přidejte kapku olivového oleje, vymačakejte limetku a přidejte špetku koriandru.

Upečené enchilady potřete trochou zakysané smetany, posypte vytvořenou salsou a černými fazolemi. Servírujte s mexickou rýží.

Uznávám že toto jídlo není uplně bez tuku díky čedaru a zakysané smetaně ale k obědu, nevidím žádný problém pokud zrovna nejste v nějaké přísné redukci.

Co budete potřebovatna 2 enchilady

 

  • 2 tortilly
  • Kuřecí prsa 200g
  • 1 větší rajče
  • 1/4 okurky
  • Čedar 100g
  • Zakysaná smetana 50g
  • Kukuřice 50g
  • 1 lžíce olivového oleje
  • Chipotle omáčka 10ml
  • 1/2 limetky
  • Černé fazole 50g
  • Špetka koriandru

Autor: Lucie Kovandová | Rubrika: Recepty | Přidáno: 20.05.2015 0

Partneři

Vitatrend.cz

Všechna práva jsou vyhrazena © 2015

Vytvořilo: Internetová agentura Beneficio