Jak na posílení imunity?

Jak na posílení imunity?

Imunita. Klíč ke zdraví a životní energii. Co to ale vlastně ta záhadná imunita je, proč si ji máme tak hlídat a hlavně jak ji skutečně posílit? Zatímco někteří z nás vydrží i léta bez nemoci, některé z nás dožene hned první chřipková sezóna v roce. Imunitu máme sice každý jinou, je však rozhodně třeba mít na paměti, že imunita není žádný neprůstřelný štít, ale spíše jakýsi obranný mechanismus v našem organismu, který se, ať už více či méně výkonně, spouští v případě, že je naše zdraví ohroženo. Jako každý mechanismus však potřebuje pohon, pravidelnou péči a údržbu.

Lidský organismus je ohrožení vystavován denně. Musí odolávat těm nejrůznějším vetřelcům, takzvaným antigenům. Těmi mohou být nejrůznější mikroorganismy, jako jsou viry, bakterie, plísně a parazité. Bez správně fungujícího imunitního systému bychom pravděpodobně nikdy nevylezli z postele. Díky němu jsou totiž antigeny včas vykryty a zahnány obrannými látkami, které právě imunitní systém použije. Je-li však imunitní systém dlouhodobě vystavován zátěži, slábne, reaguje na nebezpečné podněty přecitlivěle a způsobuje tak nepříznivé reakce na látky, které by pro organismus nebyly běžně vůbec žádným ohrožením. Tak to je, ve zkratce. Co ale dělat, abychom si tuto schopnost zachovali a hlavně posílili?

Pro tuto radu není rozhodně třeba chodit daleko. Dokonce ani do lékárny. Po celá staletí jsme vše, co jsme k posílení imunity potřebovali, snadno nalezli v přírodě. Stejně jako divoká zvířata, která přesně ví, které byliny, plody či listy jíst, aby své organismy posílili ještě před příchodem zimy, jsme i my dobře věděli, jak získat sílu z přírody. S příchodem moderní medicíny a léků jsme však tyto znalosti pomalu ztráceli a dnes již málokdo ví, kolik zázraků v přírodě máme. 

Byliny - sběr - Herbavis.cz

 Jedním z nich je například Eleuterokok ostnitý nebo také Sibiřský ženšen. Tento ostnatý keř rostoucí v mrazivých tundrách Sibiře skrývá přímo ve svých kořenech klíč k pevnému zdraví a schopnosti odolat i těm největším mrazům. Na Sibiř pro něj ale rozhodně nemusíte, seženete jej jednoduše a v různých podobách. 

Siiřský žen-šen - Herbavis.cz

Jedním ze stále populárnějších přírodních léčiv a posilovačů imunity je Rakytník – vitamínová bomba oblíbená nejen jako přírodní lék, ale také jako chutná přísada do džemů, šťáv a sirupů. Je jedním z nejcennějším přírodních antioxidantů, obsahuje velké množství vitamínu C, A, E, D a K, kyselinu listovou, rutin, flavonoidy a hippophein, látku podporující dobrou náladu. Najdete jej dnes téměř všude, oceníte jej zejména v období chřipky, ovšem celoroční užívání zajistí správný přísun všech potřebných látek.

Šťáva z rakytníku - Herbavis.cz

Přírodním odborníkem na imunitu je také lichořeřišnice. Ta se řadí mezi přírodní antibiotika, dokáže pomoci při léčbě všech kmenů stafylokoka, některých kmenů streptokoka a přirozeně pomáhá v boji proti nejrůznějším bakteriím a virům.

Lichořeřišnice - herbavis.cz

Jeden s dalších účinných pomocníků, který k nám přicestoval až z Jižní Ameriky, je Sangre de Drago – Dračí krev. Naše babičky ji sice pro posílení zdraví nepoužívaly, zato peruánské babičky na ni nedaly dopustit. Tato tajemná pryskyřice má blahodárné účinky na lidské zdraví, a rozhodně patří mezi ty nejúčinnější látky posilující imunitu.

Sangre de drago - Herbavis s.r.o.

Podobných přírodních doplňků stravy, které se Vám při posilování imunity osvědčí, najdete desítky. Zapátrejte v našem herbáři, a zařaďte do svých rituálů přírodní medicínu. Ať už Vás dopadla chřipka, nebo se jen chcete připravit na chladnější období, nezapomeňte, že chcete-li řešit následek, musíte zapátrat po příčině. A jak jinak, než sílou z přírody?

Bylinné připravky - Herbavis.cz

„Bylinky pro Vaše zdraví„– www.herbavis.cz

Autor: Marek Řípa | Rubrika: Tipy | Přidáno: 30.01.2019 0

Partneři

Vitatrend.cz

Všechna práva jsou vyhrazena © 2015

Vytvořilo: Internetová agentura Beneficio