Objevte nové možnosti kulinářství. Klíčem je vakuování

Objevte nové možnosti kulinářství. Klíčem je vakuování

Hledáte nové možnosti kulinářského světa, způsob uchování potravin nebo chcete osvěžit svůj jídelníček? Skvělou volbou je vakuování, které má v kuchyni rozhodně své místo. A to nejen doma, ale i v restauracích a gastroprovozovnách. Se správným vybavením si najde cestu i k vám.

Vakuováním ke konci plýtvání a čerstvým potravinám

Už tisíce let hledáme cestu, jak uchovat potraviny co nejdéle čerstvé. Jedním z řešení je právě vakuování. Mezi jeho největší benefity totiž patří dlouhodobé zachování chuti, nutričních hodnot i přirozené vlhkosti. Maso, zelenina a ovoce, které by běžně zhnědlo, vydrží naporcované a očištěné v ledničce do doby, než je budete potřebovat.

image2

Řekněte konec plýtvání

Věděli jste, že se na světě vyhodí třetina vyprodukovaného jídla? Je to stejné, jako byste nakoupili v obchodě tři tašky potravin a jednu rovnou nechali u pokladny. Vakuování prodlužuje životnost potravin, a to v lednici i v mrazničce. Když si nákup přinesete domů, můžete maso nebo zeleninu zavaukovat do sáčků a následně uložit do chladničky, spíže či mrazáku, kde vám vydrží několikanásobně déle čerstvé.

Už žádné zvlhnutí potravin

Suché potraviny jsou choulostivé k navlhnutí. Pokud tedy uskladňujete pečivo, krekry nebo luštěniny ve své spíži, doporučujeme je zavaukovat. Nedostane se k nim žádná vlhkost ani mikroby. Vakuovat můžete i zásoby na cesty, například na horské nebo vodácké túry.

Rozšiřte si kulinářské možnosti

Sous-Vide je metoda úpravy jídla ve vakuu při konstantní nízké teplotě. Je čím dál oblíbenější, a to nejen v kuchyních profesionálů, ale i v domácnostech. Suroviny totiž stačí poskládat do sáčku, vakuovací baličkou z něj vysát vzduch a vložit na požadovanou dobu do vodní lázně, která se postará o perfektní přípravu. Například několik hodin ve vodní lázni se postará o rovnoměrně připravená šťavnatá žebírka rozplývající se na jazyku.

image3

Metoda Sous-Vide se hodí nejen na šetrnou a přesnou přípravu masa, ale i vajíček, zeleniny nebo s ní vykouzlíte i skvělé dezerty. Výhodou je i to, že si můžete suroviny předpřipravit a než přijdou hosté, vykouzlíte na grilu nebo pánvi skvělou večeři během několika minut. Fantazii se meze nekladou!

Zvolte správné vybavení

Pro vakuování a Sous-Vide potřebujete správné vybavení. Varnou lázeň nebo hlavici, baličky a sáčky. Pokud jste se rozhodli do své restaurace nebo domů takové vybavení pořídit, porozhlédněte se po tom kvalitním. Doporučujeme věnovat pozornost značce Vac-Star. Tato firma je symbolem propojení švýcarské preciznosti a kvalitní výroby, kterou má Vac-Star již 20 let v České republice. 

image4

Společnost Vac-Star vyrábí a prodává především vakuovací a balicí stroje a vybavení pro technologii Sous-Vide. Spolehnout se na ni mohou řeznictví, gastroprovozovny, jídelny i domácnosti. V nabídce totiž najdete vysoce výkonné balicí stroje do velkoprovozoven i hlavice pro Sous-Vide, hodící se třeba do menších restaurací. Nechte se nalákat i vy!

 

 

 

 

 

Autor: Marek Řípa | Rubrika: Tipy | Přidáno: 07.11.2019 0

Partneři

Vitatrend.cz

Všechna práva jsou vyhrazena © 2015

Vytvořilo: Internetová agentura Beneficio