Domácí bezlepkový chléb - v domácí pekárně je to hračka

Domácí bezlepkový chléb – v domácí pekárně je to hračka

Co takhle čerstvý chléb z domácí pekárny a ještě ke všemu bez lepku? Žádný problém s domácí pekárnou DOMO B3963 s programem bezlepkového pečení!

Tato domácí pekárna udělá všechno za vás, stačí pouze umístit ingredience a hnětení, kynutí a pečení už pekárna obstará sama!:) Možnost odloženého startu navíc zajistí, že se ráno probudíte a bude na vás čekat k snídaní čerstvé upečený chléb!

B3963_open

Dále také disponuje programem pro pečení bezlepkového chleba, což také není samozřejmostí, dále lze pekárnu samozřejmě využít pouze jako hnětač na těsto či pec!:)  Hlavní velkou výhodou této domácí pekárny je, že funguje na bezřemínkový pohon, u kterých u dřívějších modelů docházelo dost často k poruchám, tato pekárna má přímý pohon.

Existuje spousta druhů chlebových směsí, kdy máte chleba bez jakékoliv námahy. Jediné co, tak musíte nasypat směs do pekárny, zalít vlažnou vodou a pak už jen čekat než bude chléb hotový.

Pokud vás však baví experimentovat, můžete si různé směsi zkoušet podle sebe a vytvořit si tak svůj originální chléb, kterým překvapíte svojí návštěvu!:)

Zde je náš tip na recept: Bezlepkový chléb

Co budete potřebovat:

– 250 g bezlepkové mouky

– 100 g pohankové mouky

– 10 g sušeného droždí

– 350 ml pitné vody

– 2 lžíce oleje

– 1 lžíce jablečného octa

– 2 lžičky soli

– 1 lžička kmínu

– 1 lžička cukru

– 1 hrst slunečnicových semínek

Postup:

1. Do nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme cukr, ocet, olej, sůl, koření a droždí, promícháme a potom přidáme obě mouky

2. Přidáme slunečnicová semínka, pekárnu nastavíme na rychlý program pečení chleba

3. Upečený chléb vytáhneme, necháme vychladnout, odstraníme z něj vrtulku a servírujeme na plátky.

 

 

Autor: Marek Řípa | Rubrika: Tipy | Přidáno: 10.08.2019 0

Partneři

Vitatrend.cz

Všechna práva jsou vyhrazena © 2015

Vytvořilo: Internetová agentura Beneficio