Zdravá večeře: Vepřová panenka s rukolovým salátem a sušenými rajčaty

Zdravá večeře: Vepřová panenka s rukolovým salátem a sušenými rajčaty

Jak by měla vypadat ideální zdravá večeře? Ideálně by neměla obsahovat moc sacharidů, klidně vůbec žádné, budete se cítit lépe a budete také rychleji hubnout. Úplně bych doporučil vyhnout se klasickým přílohám jako je rýže, těstoviny apod. Když už sacharidy, tak sáhněte např. po pečených bramborách či batátech a podobných sacharidech. Pokud nemáte rádi klasické prorostlé vepřové, tak pro vás bude vepřová panenka to právé ořechové!

Co budete potřebovat:

1. 200 g odblaněné a očištěné vepřové panenky

2. cca půl balení rukoly

3. 1 lžičku pražených píniových oříšků

4. 50 g sušených rajčat

5. 2 lžíce olivového oleje

6. 1 špetku soli a kvalitního pepře

7. pár hoblin parmazánu pro ozdobení salátu

Jak připravit tu nejlepší vepřovou panenku:

U tohoto masa je obzvláště důležitá správná úprava, maso můžete udělat buďto moc suché a nebo zase moc syrové. Zkuste proto udělat maso naším způsobem a nebudete litovat

1. maso osolíme a opepříme těsně před tím, než začneme opékat. Sůl by z masa zbytečně tahala vodu a maso by poté nemuselo být tolik šťavnaté. Vepřovou panenku opečeme velice z prudka ze všech stran na lžící olivového oleje pro „zatáhnutí“. Poté maso umístíme do pekáčku a 200 gramový špalík pečeme cca 10 minut na 200 stupňů. Během pečení je třeba píchnutím prstu zjistit propečení masa, případně lze použít kuchyňský teploměr pro měření teploty uvnitř masa.

2. Mezitím, než se upeče maso, tak si připravíme jednoduchý a rychlý salát. Rukolu důkladně propláchneme a smícháme s olivovým olejem, sušenými rajčaty a piniovými oříšky. Při servírování posypeme hoblinami parmazánu a můžeme zakápnout trochou balsamica.

Přejeme všem dobrou chuť! Pro více našich receptů klikni zde

Autor: Marek Řípa | Rubrika: Recepty | Přidáno: 27.01.2020 0

Partneři

Vitatrend.cz

Všechna práva jsou vyhrazena © 2015

Vytvořilo: Internetová agentura Beneficio