Kuře na kari s kokosovým mlékem a jasmínovou rýží

Kuře na kari s kokosovým mlékem a jasmínovou rýží

Thajská kuchyně je jedna z těch nejpestřejších kuchyní vůbec, je plná skvělého koření, barev a exotických chutí a k tomu všemu je zdravá a to nás zajímá nejvíce!

Co budeme potřebovat pro přípravu

 

  • 200 g kuřecích prsou
  • 50 ml kokosového mléka
  • 1 lžíce kari koření
  • 1 větší cibuli
  • 1 červenou papriku
  • sůl, pepř
  • 1 lžičku citrónové šťávy
  • 50 g jasmínové rýže za sucha

Postup:

Úplně nejlepší je vzpomenout si o den dříve a maso naložit alespoň s 12-hodinovým předstihem. Samozřejmě ale lze tento pokrm připravit chutně i bez delšího marinování.

1. Maso pokrájíme na menší kousky a vložíme do mísy. Přidáme pokrájenou cibuli a špetku kari, řádně promícháme a necháme chvíli spojit chutě ( co vám čas dovolí )

2. Mezitím si dáme vařit rýži dle návodu na obalu a pokrájíme si zbytek cibule a papriku na menší kousky.

3. Na pánvi rozpálíme lžíci oleje, naložené maso s cibulí zprudka orestujeme a přidáme papriku, znovu cca 5 minut porestujeme.

4. Přidáme kokosové mléko, sůl, citronovou šťávu a lehce 10 minut provaříme

Servírujeme s rýží a můžeme ozdobit čerstvou petrželí a červenou paprikou

Autor: Marek Řípa | Rubrika: Recepty | Přidáno: 24.09.2022 0

Partneři

Vitatrend.cz

Všechna práva jsou vyhrazena © 2015

Vytvořilo: Internetová agentura Beneficio