Kuře na kari s kokosovým mlékem a jasmínovou rýží
Thajská kuchyně je jedna z těch nejpestřejších kuchyní vůbec, je plná skvělého koření, barev a exotických chutí a k tomu všemu je zdravá a to nás zajímá nejvíce!
Co budeme potřebovat pro přípravu
- 200 g kuřecích prsou
- 50 ml kokosového mléka
- 1 lžíce kari koření
- 1 větší cibuli
- 1 červenou papriku
- sůl, pepř
- 1 lžičku citrónové šťávy
- 50 g jasmínové rýže za sucha
Postup:
Úplně nejlepší je vzpomenout si o den dříve a maso naložit alespoň s 12-hodinovým předstihem. Samozřejmě ale lze tento pokrm připravit chutně i bez delšího marinování.
1. Maso pokrájíme na menší kousky a vložíme do mísy. Přidáme pokrájenou cibuli a špetku kari, řádně promícháme a necháme chvíli spojit chutě ( co vám čas dovolí )
2. Mezitím si dáme vařit rýži dle návodu na obalu a pokrájíme si zbytek cibule a papriku na menší kousky.
3. Na pánvi rozpálíme lžíci oleje, naložené maso s cibulí zprudka orestujeme a přidáme papriku, znovu cca 5 minut porestujeme.
4. Přidáme kokosové mléko, sůl, citronovou šťávu a lehce 10 minut provaříme
Servírujeme s rýží a můžeme ozdobit čerstvou petrželí a červenou paprikou
Autor: Marek Řípa | Rubrika: Recepty | Přidáno: 24.09.2022 0