Polévka z červené čočky s římským kmínem a koriandrem

Polévka z červené čočky s římským kmínem a koriandrem

Červenou čočku má ráda většina vyznavačů zdravého životního stylu, jedná se o dostupnou surovinu bohatou na rostlinné bílkoviny, vlákninu a minerály. Skrývají se v ní ale i důležité vitamíny B1, B6 a B9 dále také vitamín C i A. Pokud nepatříte mezi milovníky luštěnin, věřte, že až ochutnáte tento recept, červenou čočku si zamilujete.

Co budete na polévku z červené čočky potřebovat:

 

  • 200 g červené čočky
  • 1 l zeleninového vývaru nebo vody
  • 1 velkou cibuli
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky římského kmínu
  • 2 hrstky čerstvého koriandru do polévky i na zdobení
  • špetka mletého chilli
  • lžička zakysané smetany při servírování

Postup:

Na olivovém oleji orestujeme cibuli nakrájenou na jemno. Důkladně propláchneme čočku a přidáme jí na cibulový základ, krátce porestujeme a zalijeme zeleninovým vývarem. Přivedeme k varu a poté necháme na poloviční výkon vařit cca 20 minut dokud se čočka nezačne rozpadat a tím polévku sama přírodně zahustí. Až čočka dostatečně změkne, stáhněte ji z plotny a dochuťte římským kmínem, čerstvým koriandrem posekaným na jemno, solí, pepřem a trochou mletého chilli.

Servírujte ozdobenou lístky čerstvého koriandru, špetkou chilli a lžičkou zakysané smetany.

Přejeme vám dobrou chuť.

Další naše skvělé recepty najdete zde :)

 

 

Autor: Marek Řípa | Rubrika: Recepty | Přidáno: 30.01.2020 0

Partneři

Vitatrend.cz

Všechna práva jsou vyhrazena © 2015

Vytvořilo: Internetová agentura Beneficio