Zapečená kuřecí prsa s mozzarellou v rajčatové omáčce
Máte rádi kuřecí maso ale už vám dochází fantazie, jak ho připravovat? Zkuste tyhle luxusní zapečená kuřecí prsa a nebudete litovat. Jako příloha může být např. rýže, nebo těstoviny, záleží, co vám váš kalorický deficit dovolí. Každopádně se jedná o pokrm s dobrým zdrojem bílkovin jak z mozzarelly tak z kuřecích prsou!
Co budete potřebovat k vaření
- 200 g kuřecích prsou
- 1 balení mozzarelly v nálevu
- 2 větší rajčata
- 1 cibule
- 1 rajský protlak
- čerstvou bazalku
- 2 stroužky česneku
- sůl, pepř
- 1 lžíce olivového oleje
Postup vaření
Kuřecí prso opláchneme, nasolíme a napepříme z obou stran. Umístíme ho do vymazaného pekáčku olivovým olejem. Vedle si zpěníme cibulku pokrájenou na jemno, přihodíme k ní pokrájená rajčata a rozmáčknutý česnek. Necháme chvíli povařit a poté přidáme rajský protlak a pokrájenou bazalku, dochutíme solí a pepřem a necháme cca 10 minut provařit.
Rajčatovou omáčkou přelijeme kuřecí prso a až poté poklademe nakrájenou mozzarellu na cca 1 cm tlusté plátky po celé ploše kuřecího prsa. Větší vrsty sýru se nemusíte bát, většina ho stejnak steče do omáčky vedle. Dejte péct do trouby na cca 25-30 minut na 180 stupňů. Pokud vám bude mozzarella tmavnout moc rychle, teplotu uberte.
Servírovat můžete například s rýží a nebo s těstovinama
Autor: Marek Řípa | Rubrika: Recepty | Přidáno: 31.01.2020 0