Bulgur salát s rajčaty, petrželí, koriandrem a pekanovými ořechy
Bulgur začíná být stále více trendy a proto musíme držet krok s dobou! Dnešní recept je vhodný pro lehký oběd, či zdravou rychlou svačinu. Bulgur je lehce stravitelný a je bohatým zdrojem vlákniny, minerálů a vitamínů, takže byste určitě neměli otálet s jeho zařazením do vašeho zdravého jídelníčku!
Co budete potřebovat na přípravu bulguru
- 200 g bulguru
- 1 stonek jarní cibulky
- 200 g cherry rajčat
- 50 g pečených pekanových ořechů
- 1 hrstku krájené ploché petržele
- 1 hrstku krájeného koriandru
- 1/2 hrstky čerstvé máty
- šťávu ze 2 citrónů
- 3 lžíce olivového oleje
- sůl, pepř na dochucení
Postup
Bulgur uvaříme dle návodu na krabici a necháme vychladnout. Mezitím si pokrájíme všechny ingredience a opečeme na teflonové pánvi pekanové ořechy. Poté v míse smícháme bulgur s olivovým olejem, citrónovou šťávou, solí a pepřem a pořádně promícháme. Poté přidáme zbytek pokrájených ingrediencí a znovu promícháme. Necháme 2 hodiny v lednici uležet a poté servírujeme. Skvěle chutná s jogurtovým dipem s koprem!:)
Další naše skvělé recepty najdete zde
Autor: Marek Řípa | Rubrika: Recepty | Přidáno: 11.02.2020 0