Pečené kuře piri piri jako z Nando’s !
Milujete pečené kuře? Ochutnali jste kuře z nando’s a zatraceně vám tady v čechách chybí, tolik jako nám? Nezoufejte, zkuste tento náš recept a uvidíte, že touha po skvělém, šťavnatém kuřeti s perfektní chutí vás zaručeně dostane. Jako příloha se hodí např. pečené brambory a nějaký ten česnekovo – jogurtový dip!:)
Co budete potřebovat:
- 1 větší kuře
Na marinádu:
- šťáva ze dvou citrónů
- 4 stroužky česneku
- 2 špetky soli
- 2 lžíce olivového oleje
Na piri piri omáčku:
- špetku chilli
- 2 stroužky česneku
- šťávu z jednoho citrónu
- sůl a pepř dle chuti
- 2 lžíce uzené mleté papriky
- 2 lžíce olivového oleje
Postup:
1. kuře rozřízněte na hřbetu, ( viz foto ) pozor ať ho nerozpůlíte úplně. Připravte si marinádu – citrónovou šťávu smíchejte spolu s česnekem, solí a olivovým olejem. Kuře poctivě potřete marinádou a nechte alespoň 12 hodin marinovat ve vhodné nádobě v lednici.
2. Teď když už máte kuře pěkně namarinované, předehřejte troubu na 180 stupňů a dejte ho do trouby na rošt kůží a prsama vzhůru. Pod rošt doporučujeme umístít plech s pečícím papírem ať nemusíte drhnout celou troubu:)) Troubu mějte nastavenou na grilování v kombinaci s horkým vzduchem a pečte cca 45 minut. Doporučujeme během pečení kontrolovat.
3. Připravte si piri piri omáčku – v misce smíchejte chilli, vymačkaný česnek, citrónovou šťávu, sůl, pepř, mletou uzenou papriku a olivový olej.
4. Po 45 minutách kuře potřete pořádnou vrstvou piri piri omáčky, teplotu v troubě zvyšte na 220 stupňů a nechte cca 15 minut dodělat do zlato-hnědé barvy tak, aby mělo kuře dokonalou kůrčičku.
Kuře můžete servírovat s pečeným bramborem či salátem a pečivem!:)
Přejeme vám dobrou chuť!
Autor: Marek Řípa | Rubrika: Recepty | Přidáno: 08.03.2021 0