Pečené kuře piri piri jako z Nando's !

Pečené kuře piri piri jako z Nando’s !

Milujete pečené kuře? Ochutnali jste kuře z nando’s a zatraceně vám tady v čechách chybí, tolik jako nám? Nezoufejte, zkuste tento náš recept a uvidíte, že touha po skvělém, šťavnatém kuřeti s perfektní chutí vás zaručeně dostane. Jako příloha se hodí např. pečené brambory a nějaký ten česnekovo – jogurtový dip!:)

Co budete potřebovat:

  • 1 větší kuře

Na marinádu:

  • šťáva ze dvou citrónů
  • 4 stroužky česneku
  • 2 špetky soli
  • 2 lžíce olivového oleje

Na piri piri omáčku:

  • špetku chilli
  • 2 stroužky česneku
  • šťávu z jednoho citrónu
  • sůl a pepř dle chuti
  • 2 lžíce uzené mleté papriky
  • 2 lžíce olivového oleje

Postup:

1. kuře rozřízněte na hřbetu, ( viz foto ) pozor ať ho nerozpůlíte úplně. Připravte si marinádu – citrónovou šťávu smíchejte spolu s česnekem, solí a olivovým olejem. Kuře poctivě potřete marinádou a nechte alespoň  12 hodin marinovat ve vhodné nádobě v lednici.

2. Teď když už máte kuře pěkně namarinované, předehřejte troubu na 180 stupňů a dejte ho do trouby na rošt kůží a prsama vzhůru. Pod rošt doporučujeme umístít plech s pečícím papírem ať nemusíte drhnout celou troubu:)) Troubu mějte nastavenou na grilování v kombinaci s horkým vzduchem a pečte cca 45 minut. Doporučujeme během pečení kontrolovat.

3. Připravte si piri piri omáčku – v misce smíchejte chilli, vymačkaný česnek, citrónovou šťávu, sůl, pepř, mletou uzenou papriku a olivový olej.

4. Po 45 minutách kuře potřete pořádnou vrstvou piri piri omáčky, teplotu v troubě zvyšte na 220 stupňů a nechte cca 15 minut dodělat do zlato-hnědé barvy tak, aby mělo kuře dokonalou kůrčičku.

Kuře můžete servírovat s pečeným bramborem či salátem a pečivem!:)

Přejeme vám dobrou chuť!

Autor: Marek Řípa | Rubrika: Recepty | Přidáno: 08.03.2021 0

Partneři

Vitatrend.cz

Všechna práva jsou vyhrazena © 2015

Vytvořilo: Internetová agentura Beneficio