Italská kuřecí prsa v rajčatovo-krémové omáčce s parmezánem
Italská kuchyně patří mezi naše nejoblíbenější kuchyně vůbec. Je pravdou, že zrovna italská kuchyně nepatří k těm nejzdravějším ale po pár menších úpravách je naprosto v pohodě!:) Tento pokrm se skvěle hodí k jakýmkoliv těstovinám, dá se jíst ale i např. s pečenými batáty, pokud řešíte nižší příjem sacharidů! Máte také rádi italskou kuchyni?:)
Co budete potřebovat:
- 4 menší kuřecí prsa
- 1 lžíce Ghí
- 2 stroužky česneku
- 1 plechovku drcených loupaných rajčat
- 200 ml sójové smetany
- 50 g strouhaného parmezánu
- 1 hrst čerstvé bazalky
- 1 malá tuba rajského protlaku
- sůl a pepř na dochucení
Postup:
1. Na teflonové pánvi rozpalte lžíci přepuštěného másla Ghí, a orestujte na něm z obou stran kuřecí prsa do pěkné zlatavé barvy. Dejte pozor ať maso nespálíte.
2. Kuřecí prsa sundejte z pánve a na pánev přidejte drcené rajčata, rajčatový protlak, čerstvou bazalku a 2 stroužky rozmačkaného česneku a strouhaný parmezán, celé pěkně promíchejte a nechte cca 5 minut povařit.
3. Do pánve přidejte listy čerstvé bazalky a zalijte sójovou smetanou, nechte dalších 5 minut povařit.
4. Do omáčky na pánev vraťte kuřecí prsa a na mírný stupeň vařte tak, aby bylo kuřecí maso hotové. ( cca 15-20 minut )
Servírujte s těstovinou nebo pečenými batáty. Dobrou chuť!
Autor: Marek Řípa | Rubrika: Recepty | Přidáno: 02.02.2021 0