Italská kuřecí prsa v rajčatovo-krémové omáčce s parmezánem

Italská kuřecí prsa v rajčatovo-krémové omáčce s parmezánem

Italská kuchyně patří mezi naše nejoblíbenější kuchyně vůbec. Je pravdou, že zrovna italská kuchyně nepatří k těm nejzdravějším ale po pár menších úpravách je naprosto v pohodě!:) Tento pokrm se skvěle hodí k jakýmkoliv těstovinám, dá se jíst ale i např. s pečenými batáty, pokud řešíte nižší příjem sacharidů! Máte také rádi italskou kuchyni?:)

Co budete potřebovat:

 

  • 4 menší kuřecí prsa
  • 1 lžíce Ghí
  • 2 stroužky česneku
  • 1 plechovku drcených loupaných rajčat
  • 200 ml sójové smetany
  • 50 g strouhaného parmezánu
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 1 malá tuba rajského protlaku
  • sůl a pepř na dochucení

Postup:

1. Na teflonové pánvi rozpalte lžíci přepuštěného másla Ghí, a orestujte na něm z obou stran kuřecí prsa do pěkné zlatavé barvy. Dejte pozor ať maso nespálíte.

2. Kuřecí prsa sundejte z pánve a na pánev přidejte drcené rajčata, rajčatový protlak, čerstvou bazalku a 2 stroužky rozmačkaného česneku a strouhaný parmezán, celé pěkně promíchejte a nechte cca 5 minut povařit.

3. Do pánve přidejte listy čerstvé bazalky a zalijte sójovou smetanou, nechte dalších 5 minut povařit.

4. Do omáčky na pánev vraťte kuřecí prsa a na mírný stupeň vařte tak, aby bylo kuřecí maso hotové. ( cca 15-20 minut )

Servírujte s těstovinou nebo pečenými batáty. Dobrou chuť!

 

 

 

Autor: Marek Řípa | Rubrika: Recepty | Přidáno: 02.02.2021 0

Partneři

Vitatrend.cz

Všechna práva jsou vyhrazena © 2015

Vytvořilo: Internetová agentura Beneficio