Trhané kuřecí maso s rýží, guacamole a rajčatovou salsou

Trhané kuřecí maso s rýží, guacamole a rajčatovou salsou

Tento jednoduchý recept si prostě zamilujete, nevšední „sexy“ jídlo, které zapůsobí na každého už jen svým vzhledem, nemluvě o jeho znamenité chuti, kombinace trhaného kuřecího masa, avokáda, rýže a čerstvé rajčatové salsy vás zaručeně dostane!:)

Co budete potřebovat:

 

  • 2 kuřecí stehna s kostí a kůží
  • 100 g jasmínové rýže ( uvařené )
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • 1 větší avokádo
  • 2 rajčata
  • 1 šalotku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • šťáva z 1/2 limetky
  • 2-3 listy koriandru ( 2-3 špetky sušeného )
  • 2 lžíce mexického koření ( používáme tex mex z lidlu )
  • 1 špetka římského kmínu
  • sůl a pepř na dochucení

Postup:

1. Začněte kuřecím masem – kuřecí stehna nasolte a napepřete a dejte péct na 180 stupňů asi na 60 minut na horkovzdušný režim do trouby.

2. Mezitím si připravte guacamole dle našeho receptu zde.

3. Rajčatovou salsu připravte následovně: rajčata se snažte nakrájet na co nejmenší kostičky dokážete viz. obrázek. Poté na jemno pokrájejte šalotku a v misce smíchejte pokrájené rajčata, šalotku, olivový olej, limetkovou šťávu a koriandr.

4. Kuřecí stehna vyndejte z trouby a nechte chvilku vychladnout, ze stehen odstraňte kůži a vidličkou trhejte maso od kosti na menší vlákna. Maso v misce smíchejte s rajským protlakem, mexickým kořením a římským kmínem.

Maso, rýži, guacamole a salsu servírujte dle úvodního obrázku:) Přejeme dobrou chuť!:)

 

Autor: Marek Řípa | Rubrika: Recepty | Přidáno: 11.02.2021 0

Partneři

Vitatrend.cz

Všechna práva jsou vyhrazena © 2015

Vytvořilo: Internetová agentura Beneficio