„Kuře na paprice“ tak jak ho neznáte!:)
Kuře na paprice zná asi každý, nejedná se zrovna o moc zdravé jídlo, klasický recept se zahušťuje jíškou a používá se do něj alespoň 30 % smetana, takže do zdravého životního stylu se tak úplně nehodí!:) Dnešní recept ale není úplně tak kuře na paprice jak ho znáte, podobnou má akorát barvu a to, že se tento pokrm skvěle hodí k rýži.
Co budete potřebovat na 2-3 porce:
- 6 kousků kuřecích horních stehen s kůží – můžete použít i spodní
- 1 lžíce kokosového oleje
- 3 stroužky česneku
- 2 lžičky strouhaného zázvoru
- 1 lžička chilli pasty harrisa
- 2 plechovky kokosového mléka
- 2 lžičky limetové šťávy
- 1 trs čerstvého koriandru
- sůl a pepř na dochucení
- rýže nebo rýžové nudle dle chuti
Postup:
1. Troubu zapněte na 200 stupňů a nechte rozehřát.
2. Na pánvi rozpalte kokosový olej a zprudka orestujte osolené kuřecí kousky, začněte kůží dolu ať chytne kůže pěknou, zlatavou barvu a poté i z druhé strany, dohromady cca 5 minut, jde jen o barvu, kuře se poté dodělá v troubě:)
3. Do hrnce přihoďte harissu, rozmačkaný česnek a zázvor a lehce 2-3 minuty orestujte. Přidejte kokosové mléko a dochuťte dle potřeby solí a pepřem. Nechte chvilku povařit.
4. Do hrnce opatrně přidejte kuřecí kousky kůží nahoru a dejte na cca 30 minut péct odkryté do trouby.
Servírujte s rýží nebo nudlemi, zdobené čerstvým koriandrem a plátky limety!:)
Přejeme všem dobrou chuť!:)
Autor: Marek Řípa | Rubrika: Recepty | Přidáno: 05.05.2021 0