„Kuře na paprice“ tak jak ho neznáte!:)

Kuře na paprice zná asi každý, nejedná se zrovna o moc zdravé jídlo, klasický recept se zahušťuje jíškou a používá se do něj alespoň 30 % smetana, takže do zdravého životního stylu se tak úplně nehodí!:) Dnešní recept ale není úplně tak kuře na paprice jak ho znáte, podobnou má akorát barvu a to, že se tento pokrm skvěle hodí k rýži.

Co budete potřebovat na 2-3 porce:

 

  • 6 kousků kuřecích horních stehen s kůží – můžete použít i spodní
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžičky strouhaného zázvoru
  • 1 lžička chilli pasty harrisa
  • 2 plechovky kokosového mléka
  • 2 lžičky limetové šťávy
  • 1 trs čerstvého koriandru
  • sůl a pepř na dochucení
  • rýže nebo rýžové nudle dle chuti

Postup:

1. Troubu zapněte na 200 stupňů a nechte rozehřát.

2. Na pánvi rozpalte kokosový olej a zprudka orestujte osolené kuřecí kousky, začněte kůží dolu ať chytne kůže pěknou, zlatavou barvu a poté i z druhé strany, dohromady cca 5 minut, jde jen o barvu, kuře se poté dodělá v troubě:)

3. Do hrnce přihoďte harissu, rozmačkaný česnek a zázvor a lehce 2-3 minuty orestujte. Přidejte kokosové mléko a dochuťte dle potřeby solí a pepřem. Nechte chvilku povařit.

4. Do hrnce opatrně přidejte kuřecí kousky kůží nahoru a dejte na cca 30 minut péct odkryté do trouby.

Servírujte s rýží nebo nudlemi, zdobené čerstvým koriandrem a plátky limety!:)

Přejeme všem dobrou chuť!:)

Autor: Marek Řípa | Rubrika: Recepty | Přidáno: 05.05.2021 0

Partneři

Vitatrend.cz

Všechna práva jsou vyhrazena © 2015

Vytvořilo: Internetová agentura Beneficio