Tomatový krém s čerstvou bazalkou
Na olivovém oleji zpěňte cibulku pokrájenou na jemno, přidejte čerstvá rajčata pokrájená na kostky. Zalijte rajčatovým protlakem, přidejte trochu zeleninového vývaru a slupku parmazánu, osolte a nechte vařit asi 30 minut. Po 3o minutách vyndejte slupku parmazánu a tyčovým mixérem obsah hrnce rozšlehejte v hustý krém. Dochuťe solí a pepřem a jednou lžící olivového oleje. Servírujte s lupínkem parmazánu a listem čerstvé bazalky.
Co budete potřebovat:
- Rajčata 4 ks
- Olivový olej 4 lžíce
- Rajčatový protlak 500ml
- Zeleninový vývar 100ml
- 1/2 cibule
- Slupka parmazánu 20g
- Pár lístků čerstvé bazalky
- 10g parmazánu při servírování