Tomatový krém s čerstvou bazalkou

Tomatový krém s čerstvou bazalkou

Na olivovém oleji zpěňte cibulku pokrájenou na jemno, přidejte čerstvá rajčata pokrájená na kostky. Zalijte rajčatovým protlakem, přidejte trochu zeleninového vývaru a slupku parmazánu, osolte a nechte vařit asi 30 minut. Po  3o minutách vyndejte slupku parmazánu a tyčovým mixérem obsah hrnce rozšlehejte v hustý krém. Dochuťe solí a pepřem a jednou lžící olivového oleje. Servírujte s lupínkem parmazánu a listem čerstvé bazalky.

Co budete potřebovat:

 

  • Rajčata 4 ks
  • Olivový olej 4 lžíce
  • Rajčatový protlak 500ml
  • Zeleninový vývar 100ml
  • 1/2 cibule
  • Slupka parmazánu 20g
  • Pár lístků čerstvé bazalky
  • 10g parmazánu při servírování
Autor: Marek Řípa | Rubrika: Jídlo | Přidáno: 10.08.2015 0

Partneři

Vitatrend.cz

Všechna práva jsou vyhrazena © 2015

Vytvořilo: Internetová agentura Beneficio