Kuřecí kung pao s jasmínovou rýží

Kuřecí kung pao s jasmínovou rýží

Kung pao zná asi každý, zkuste tuhle verzi od @ivka_veggierecipes za použití Bujónky a věříme, že si tohle jídlo zařadíte do svého kuchařského repertoáru!:)

Co budete na tohle jídlo potřebovat:

– 350 g kuřecích prsou

– 1 červená, zelená a žlutá paprika

– 1 cibule

– 1 rajče

– 100 g žampiónů

– 100 g arašídů

– 1 lžíce strouhaného zázvoru

– 3 stroužky česneku

– špetka chilli

– sůl a pepř dle chuti

– 1 polévková lžíce Bujónky

– olivový olej

– kukuřičný škrob

– sójovou omáčku

Na omáčku:

– 1/4 hrnku sójové omáčky

– 1/4 hrnku vývaru z bujónky ( voda + Bujónka )

– 1 lžíce rýžového octa

– 1 lžíce kokosového cukru

– 1 lžíce kukuřičného škrobu

– špetka chilli

Postup:

1. Do menší misky si připravte ingredience na omáčku, důkladně vše promíchejte a odložte bokem.

2. Kuřecí maso osušte a nakrájejte na kostky, vložte do misky, zakápněte sójovou omáčkou a následně zasypte škrobem, tak aby se maso hezky obalilo.

3. Na pánvi rozehřejte olivový olej a maso zprudka opékejte asi 5 minut, maso by mělo chytit zlatavou kůrku. Maso z pánve vyndejte a dejte bokem.

4. Na stejné pánvi orestujte na větší kousky pokrájenou cibulku, přibližně po minutě přidejte ostatní pokrájenou zeleninu, arašídy a restujte dalších 5 minut. Na závěr přidejte česnek, zázvor a koření, dochuťte bujónkou. Orestujte další 2 minuty.

5. Nakonec do pánve vraťte maso, zalijte omáčkou, důkladně promíchejte a pár posledních minut provařte dokud omčka nezhoustne. Podávejte s jasmínovou rýží!:)

TIP: Bujónku můžete použít jak zeleninovou, tak kuřecí, nebo pečenou papriku s chilli – zkrátku tu kterou máte nejraději!:)

 

Autor: Marek Řípa | Rubrika: Jídlo | Přidáno: 01.03.2022 0

Partneři

Vitatrend.cz

Všechna práva jsou vyhrazena © 2015

Vytvořilo: Internetová agentura Beneficio