Tahle snídaně vás dostane – luxusní fritáta s prošutem a špenátem
Nápadů na zdravé, rychlé a chutné snídaně není nikdy dost. Zkuste tuhle kombinaci chutí, která vás 100 % dostane. Do křupava opražená parmská šunka, čerstvý špenát, cherry rajčata a vejce…. dohromady to funguje opravdu dobře!
Co budete potřebovat:
- 6 plátku parmské šunky ( může být i serrano )
- 3 šálky čerstvého listového špenátu
- 8 vajec
- 1/4 šálku plnotučného mléka
- 1 šalotka pokrájená na jemno
- 1 šálek pokrájených cherry rajčat
- 2/3 šálku strouhané goudy
Postup:
1. Rozehřejte troubu na 200 stupňů celsia. Vymažte pečící formu máslem a dejte stranou.
2. Plátky prošuta orestuje na teflonocé pánvi, restujte cca 6-8 minut tak aby byla šunka pěkně křupavá.
3. Praženou šunku umístěte na papírové ubrousky, tak aby ze šunky vytáhla přebytečné množství tuku.
4. Do pánve přihoďte listový špenát a krátce ( 20-30s ) orestujte dokud nezměkne.
5. V míse vyšlehejte vejce, přidejte mléko, pokrájenou šalotku a znovu pěkně vyšlehejte, dochuťte solí a pepřem.
6. Přidejte opraženou slaninu pokrájenou na nudličky, pokrájená cherry rajčata, špenát a strouhaný sýr.
7. Vzniklou směs opatrně přelejte do vymazané formy máslem a pečte cca 20-25 minut v předehřáté troubě. Doporučujeme pravidelně kontrolovat!
Přejeme všem dobrou chuť!:)
Autor: Marek Řípa | Rubrika: Jídlo | Přidáno: 15.03.2022 0