Krevety s restovanou zeleninou a rýží

Krevety s restovanou zeleninou a rýží

Pokud patříte mezi milovníky krevet, tak tu pro vás máme opravdovou parádu!:) Tohle jídlo si prostě nejde nezamilovat. Jednoduché, rychlé, chutné a sexy! Pojďme se tedy podívat jak na to!:)

Co budete potřebovat:

Na omáčku:

- 1/2 šálku kuřecího vývaru ( můžete použít kuřecí BuJónku!:)

- 2 lžíce sójové omáčky

- 2 lžíce rýžového vína

- 1 lžíce medu

- 2 lžíce rýžového octa

- 1 lžíce chilli pasty

- 1 lžíce sezamového oleje

Na směs:

- 250 g vyloupaných krevet

- 1 šálek brokolice rozdělené na malé kousky

- 1 šálek hráškových lusků

- 1 šálek žluté papriky pokrájené na nudličky

- 1 stonek jarní cibulky pokrájené na jemno

- 1 lžíce rozmačkaného česneku

- 1 lžíce sezamových semínek

- sůl na dochucení

- 3 lžíce řepkového oleje

Postup:

1. Rozehřejte 1 lžíci oleje na pánvi na střední stupeň.

2. Krevety pořádně po jedné osušte v papírové utěrce a osolte trochou soli.

3. Krevety opečte z obou stran, do růžové barvy, cca 1 minutu z každé strany a dejte stranou.

4. V pánvi rozehřejte zbylé 2 lžíce oleje, přidejte brokolici a restujte cca 1 minutu, přidejte lusky, papriku a jarní cibulku, restujte 3-4 minuty. 

5. Přidejte rozmačkaný česnek a restujte dalších 30 sekund.

6. V misce smíchejte všechny ingredience na omáčku a zalijte jím orestovanou zeleninu a krátce spolu povařte. 

7. Krevety přidejte do pánve k zelenině a omáčce a pěkně spolu promíchejte. Servírujte s rýží zdobené sezamovým semínkem!:)

Přejeme všem dobrou chuť!

 

 

Autor: Marek Řípa | Rubrika: Jídlo | Přidáno: 17.03.2022 0

Partneři

Vitatrend.cz

Všechna práva jsou vyhrazena © 2015

Vytvořilo: Internetová agentura Beneficio