Hovězí mleté maso na špejli se zeleninou a hummusem

Hovězí mleté maso na špejli se zeleninou a hummusem

Už jste někdy zkoušeli mleté maso na špejli? Tento druh úpravy dodá masu úplně jinou chuť, maso je dokonale šťavnaté a získá velice dobrou konzistenci. Maso takto můžete připravit doma v troubě nebo s určitou opatrností i venku na grilu:) Pokud budete grilovat nad ohněm, je dobré špejle alespoň na 20 minut ponořit do vody:) 

Beef-kafta-_-9-819x1024

Co budete potřebovat:

- 250 g hovězího mletého masa

- 1 šalotka

- 2 stroužky česneku

- sůl a pepř dle chuti

Na přílohu:

- 100 g balkánského sýru

- 100 g hummusu

- 1 okurka

- hrst cherry rajčat

- červená cibule

- balsamico

- olivový olej

Postup:

1. Do větší mísy přidejte mleté maso, na jemno pokrájenou šalotku, rozmačkaný česnek, sůl a pepř.

2. Maso ručně propracujte v kompaktní hmotu tak, aby se v mase netvořily zbytečné vzduchové kapsy, díky kterým se pak maso více rozpadá.

3. Z masa tvořte válečky, které opatrně nasouvejte na špejle, poté ještě rukou maso pěkně přimáčkněte z obou stran, aby bylo dokonale přilnuté ke špejli.

4. Masové špejle pečte na 180 stupňů celsia cca 15 minut, záleží jak tlusté maso budete mít!:)

5. Mezitím si připravte přílohu – zeleninu, pokrájet na kolečka a plátky, dochutit olivovým olejem a balsamicem.

Přejeme všem dobrou chuť!:) 

 

 

Autor: Marek Řípa | Rubrika: Jídlo | Přidáno: 30.03.2022 0

Partneři

Vitatrend.cz

Všechna práva jsou vyhrazena © 2015

Vytvořilo: Internetová agentura Beneficio