Španělské Gazpacho – Polévka která se nevaří!
Rajčata omyjeme, dáme spařit do vroucí vody, poté je hodíme do vody s ledem a oloupeme. Voda s ledem zařídí teplotní šok a rajčata půjdou lépe oloupat. Oloupeme česnek a cibuli, pokrájíme na jemno. Okurku nakrájíme na kostičky. Papriku očistíme a ozdobně nakrájíme.
Do nádoby vložíme cibuli, rajčata, pepř, vinný ocet, rajčatový protlak, česnek a olej. Směs mixujeme tyčovým mixérem dokud nemá hladkou konzistenci.
Hotovou polévku přelijeme do nádoby a necháme chladit cca 30 minut v lednici.
Co budete potřebovat na 2 pěkné porce:
- 30 ml citronové šťávy
- 15 ml olivového oleje
- 1/4 salátové okurky
- 500g rajčat
- 1 stroužek česneku
- 400g rajčatového protlaku
- 15ml vinného octa
- 1 cibule
- 1/2 zelené papriky
Autor: Marek Řípa | Rubrika: Recepty | Přidáno: 07.07.2021 0