Dejte šanci krůtě!
Nebaví vás mít na talíří pořád dokola kuřecí maso? Zkuste krůtu! Krůtí maso obsahuje hodně leucinu, který silně stimuluje tvorbu svalových vláken!
Krůtí roláda s rukolou a prošutem
Krůtí prsa s kůží rozklepejte tak, aby se vám dala dobře balit roláda (placka cca 30 cm v průměru). Maso osolte, opepřete. Plátky prošuta poklaďte po celé ploše masa, na prošut poklaďte čerstvou rukolu. Zabalte roládu a pečte na 200 stupňů cca 30-40 minut.
Krůtí steak s hrachovým luskem, houbou šitake a bramborovou kaší
Menší krůtí prsíčko s kůží svažte provázkem, osolte a opepřete. Maso opečte na teflonové pánvi z obou stran a nechte dopéct v troubě při teplotě 180 stupňů. Doba dopékání záleží hodně na velikosti masa. Využijte proto teploměr na maso.
Hrachový lusk krátce prohoďte na olivovém oleji se špetkou soli, stačí cca 5 minut.
Houbu šitake natrhejte na tenké nudličky a krátce ji orestujte na lžičce olivového oleje.
Na kaši si uvařte brambory, rozmačkejte je s trochou másla a přidejte trochu teplého mléka, dosolte a vyšlehejte metlou v jemnou kaši.
Krůtí mleté placky s tzatziki a zeleninou
Krůtí mleté maso osolte, opepřete, přidejte vejce a nakrájenou petržel. Maso grillujte nebo opékejte na teflonové pánvi.
Na tzatziki si nastrouhejte salátovou okurku a vymačkejte z ní přebytečnou vodu. Smíchejte ji s řeckým jogurtem, přidejte sušený česnek podle chuti. Nechte stát cca 10 minut, aby měl česnek možnost uvolnit svou chuť. Vmíchejte špetku bílého pepře, 1 lžičku olivového oleje a kapku vinného octa. Na konec přidejte lžičku nasekaného kopru.
Autor: Marek Řípa | Rubrika: Jídlo | Přidáno: 24.05.2019 0