Raw vegan pizza se špenátovým pestem a žampiony

Raw vegan pizza se špenátovým pestem a žampiony

Hlavní výhodou syrové stravy je to, že ji můžete jíst, kolik chcete. Tato strava je velice bohatá na živiny a také je velmi sytá, proto jsou porce menší. Se vší počestností vás varuji, že chuť této pizzy nemá nic společného s pizzou normální. Pizza se jí říká snad jen díky podobnému tvaru.

Co budete potřebovat:

Na těsto:

  • 1/2 hrnku konopných semen, dýňových semínek a slunečnicových semen
  • 1 šálek vlašských ořechů
  • 1 lžička soli a pepře
  • 2 lžičky sušené bazalky
  • 1 polévková lžíce agáve sirupu
  • 2 polévkové lžíce vody
  • 1/2 cibule na jemno
  • 4 stroužky česneku

Špenátové pesto:

  • 5 šálků čerstvého špenátu
  • 1/2 šálku piniových oříšků
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička soli a pepře
  • Lžíce olivového oleje
  • 1 lžička agáve

Na vrch:

  • 3 větší žampiony
  • 1 paprika
  • 1 rajče
  • Lžička tamari omáčky (sojová)

Postup:

Těsto:

Všechny suroviny rozmixujte v mixéru dokud se nezačne pěkně lepit. Poté rozdělte těsto na 4 kusy a vytvarujte ho na pizza placky. Dejte do sušičky na dobu 4-5 hodin. Nemáteli sušičku, můžete péct i v troubě na nízkou teplotu po dobu 4-5 hodin nebo dokud nebude těsto křupavé.

Špenátové pesto:

Všechny suroviny dejte do nádoby a rozmixujte je tyčovým mixérem. Do krémové konzistence. To je celá věda.

Ingredience:

Zeleninu nakrájejte na tenké plátky a smíchejte je s omáčkou tamari a bylinkami. Dejte je na chvíli do sušičky dokud nezměknou. Upozorňuji, že zelenina chutná úžasně!

Dejte to celé dohromady:

Na krustu rozetřete po celé ploše špenátové pesto, poklaďte zeleninou. Pokud máte nějaký veganský sýr či chilli papričku, nebojte se tím jídlo vylepšit.

Autor: Marek Řípa | Rubrika: Recepty | Přidáno: 30.09.2015 0

Partneři

Vitatrend.cz

Všechna práva jsou vyhrazena © 2015

Vytvořilo: Internetová agentura Beneficio