
Zdravý snack k televizi: Batátové chipsy s rozmarýnem |VEGAN|
Stále byste něco mlsali? Nevíte už po čem šáhnout a chroupání mrkve už vás nebaví? Máme zde skvělý tip na zdravé, jednoduché a rychlé chipsy! Udělejte si je ještě dnes. A dejte nám vědět jak se vám povedly!
Co budete potřebovat:
- 2 větší sladké brambory (batáty)
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžičky sušeného rozmarýnu
- Sůl a pepř podle chuti
Jak postupovat:
1. Ostrým nožem krájejte co nejtenčí plátky brambor jaké dokážete. Nakrájené plátky dejte do velké mísy s vodou a nechte máčet cca 20 minut.
2. Předehřejte troubu na 220 stupňů . Nakrájené plátky brambor vyndejte z mísy a pořádně je osušte ve vrstvě papírových utěrek.
3. Nakrájené plátky dejte do mísy, pokapejte olivovým olejem, přideje rozmarýn, mořskou sůl a pepř. Použijte ruce pro pořádné promíchání, aby se všechny ingredience dostaly všude.
4. Dejte na plech, můžete na pečící papír a dejte péct na 220 stupňů 10 minut, poté otočte a pečte dalších 10 minut hezky do křupava.
Teplota trouby a čas pečení je dost individuální dle výkonu vaší trouby, proto chipsy nezpouštějte z očí, až chytí barvu klidně je z trouby vyndejte. Po vyndání ještě trochu posolíme a popepříme.