Říkají vám něco ořechová másla? Jaký podíl ořechů má mít to kvalitní?

Říkají vám něco ořechová másla? Jaký podíl ořechů má mít to kvalitní?

Ořechové másla určitě znáte, existuje hned několik druhů, mezi nejznámější oříškové máslo patří například Nutella, a co myslíte, je nutella kvalitním oříškovým máslem? Myslíte správně, není! Obsahuje pouze 13 % lískových oříšků a na 100 g nutelly připadá 56,8 gramu cukru. Odpovězte si sami, jedná se o oříškové máslo nebo o obarvený cukr s trochou kakaa?:)

Co je tedy kvalitní ořechové máslo a jaký má mít minimální podíl oříšků?

Co třeba 100 %? Ano i taková másla existují, pouze mleté lískové oříšky nic víc, žádný přidaný cukr, žádné barviva a dochucovadla, pravá chuť ořechů!

Oříškové másla lze také míchat například s kvalitní čokoládou s podílem kakaa větším než 65 %, hodně výrobců obohacuje své másla například o protein, přidáním proteinových prášků, přimíchání superpotravin jako jsou lněná semínka apod.

Možností je spousty. Základem je číst etikety a složení. Hodně másel obsahuje přidaný palmový olej a jiné nezdravé tuky, které jsou v máslech naprosto zbytečné a věřte, že i másla které si hrajou na zdravé mají klidně i méně než 20 procent!

Jaké jsou nejoblíbenější druhy ořechových másel: 

  • Arašídové
  • Kešu
  • Lískoříškové
  • Mandlové
  • Pistáciové

Základ o máslech tedy víme, častá otázka která nám je kladena zní: „Kde ty kvalitní můžeme koupit u nás ve zdravé výživě mají 2 druhy“

V dnešní době je nejvýhodnější nakupovat na internetu, na jednom místě můžete porovnat několik druhů másel, jejich složení a také cenu. Z vlastních zkušeností můžeme doporučit například e-shop dameprotein.cz

V tomto e-shopu najdete nepřeberné množství ořechových másel od mnoha kvalitních výrobců.

Autor: Marek Řípa | Rubrika: Tipy | Přidáno: 11.03.2019 0

Partneři

Vitatrend.cz

Všechna práva jsou vyhrazena © 2015

Vytvořilo: Internetová agentura Beneficio