Fitness mňamka: zeleninové chipsy
Hledáte snack k televizi, po kterém nepřiberete? Ulítáváte na nezdravých bramborových chipsech, smažených na přepáleném oleji? Udělejte si raději variaci domácích chipsů, které jsou zdravé a nepřiberete po nich.
Chipsy se dají připravit z několika druhů zeleniny, my vám dnes představíme výběr těch nejchutnějších.
- Celer
- Červená řepa
- Batáty (sladké brambory)
- Pastiňák
Co budete potřebovat:
Olivový olej, mořskou sůl, mletou papriku, rozmarýn a různé bylinky dle chuti. Ochucení chipsů může být zcela individuální záležitostí.
Zkuste také pečenou cizrnu! Recept zde.
Postup:
Vybranou zeleninu očistěte, nakrájejte na co nejmenší plátky a dejte do nádoby s vodou cca 15-20 minut (chipsy tak budou křupavější). Poté plátky zeleniny vyndejte a důkladně osušte, okořeňte, přidejte olivový olej, sůl, bylinky a dejte péct na pečícím papíru zhruba 8 minut na 200 stupňů celsia, poté otočte a pečte dalších 6-8 minut do zlatova. Po vyndání chipsy znovu osolte a okořeňte, získají tak výraznější chuť.
Autor: Marek Řípa | Rubrika: Jídlo | Přidáno: 06.01.2023 0