4 tipy jak a co grilovat!

4 tipy jak a co grilovat!

1. Tip – kupujte hovězí maso uzrálé, nebo ho nechte dozrát doma!

I takové hovězí z přední části, může být na grillu lahůdka. Stačí umět vybrat a vybraný kus masa nechat uzrát. Maso v žádném případě nikdy nenakládejte do soli, sůl vytahuje z masa vodu a tím pádem je maso tuhé!

Skvělým výběrem, je například maso z hovězího krku, toto maso se dá sehnat něco mezi 200-250 kč za kilogram, což není tolik. Vystačí bez problému na 5 steaků! U této části masa je důležitá doba zrání, pokud si maso koupíte čerstvě poražené, nebojte se ho doma naložit, např. do směsi bylinek a rostlinného oleje s trochou pepře. V uzavřené nádobě ho nechte odpočívat klidně 10 dní. V žádném případě nepoužívejte všelijaké pytlíčky se zázračným kořením na grillování!Udělejte si vše poctivě doma!

2. Tip – Zkuste krůtí prsa, při dobrém výběru a správné úpravě sušit ústa rozhodně nebudete!

Sežeňte si krůtí maso od ověřených dodavatelů. Člověk by nikdy neřekl, jak moc velký vliv to na chuti a konzistenci masa může mít. Maso naložte den předem, nechte marinádu působit přes noc. Pozor, nikdy nesmíte krůtí prsa ugrillovat k „smrti“. Maso musí být šťavnaté, stačí když překročí teplotu 70 stupňů celsia. Pro začátek se vám hodí teploměr, který je určený přímo na měření teplot v mase. Věřte mi, že to za pár opakování budete mít v ruce a žádný teploměr už nebudete potřebovat.

3. Tip – vepřové je tučné? Ano, tučné části má, ale má i časti, které jsou v pořádku.

Při výběru vepřového masa na grill, se určitě vyhnětě bůčku a krkovici. Libová plec, libová kýta a samozřejmě panenská svíčková, to je uplně jiná liga. Panenská svíčková má velikou výhodu v tom, že nepotřebuje žádnou dobu zrání, jemnost a šťavnatost panenské svíčkové, můžete ohrozit pouze vy, a to její přípravou!

Maso by nemělo překročit teplotu 70 stupňů celsia, minimálně však doporučuji teplotu 59 stupňů. Při těchto teplotách si maso zachová tu nejlepší konzistenci a šťávu uvnitř sebe.

4. Tip – dobrý gril dělá dobrého kuchaře

Typů grilů máme hned několik, základní rozdělení můžeme uvéct na grily na dřevěné uhlí, elektrické grily a stále více populární grily plynové.

Mezi těmito druhy lze volit i podle využití, pokud přemýšlíte o grilu, který budete používat v městském bytě na balkoně, tak volte určitě gril elektrický. Takové grily jsou levnější než plynové a jsou jednodušše udržovatelné. např.http://www.grilykrby.cz/elektricke-grily/.

Pokud přemýšlíte o grilu na zahradu, je rozhodně nejlepší zvolit gril na dřevěné uhlí. Dřevěné uhlí dodá masu skvělou příchuť kouře a dodá grilování mnohem lepší atmosféru. Např.http://www.grilykrby.cz/grily-na-drevene-uhli/ . Jedinou nevýhodou však je rozdělávání ohně, které kolikrát zabrání rychle spontánní grilovačce.

Druhou variantou zahradního grilu je gril plynový. Největší výhodou těchto grilů je samozřejmě jejich rychlé „rozdělání“, stačí zmáčknout tlačítko, pootočit kohoutkem a grilujete. Komu by chyběla vůně dřeva, může do grilu položit kus ovocného dřeva, zabaleného do alobalu třeba s pár stonky rozmarýnu, grilované suroviny dostanou skvělé aroma. Takové grily najdete zde: http://www.grilykrby.cz/plynove-grily/

Autor: Marek Řípa | Rubrika: Tipy | Přidáno: 16.05.2016 0

Partneři

Vitatrend.cz

Všechna práva jsou vyhrazena © 2015

Vytvořilo: Internetová agentura Beneficio