Čím ideálně dochucovat saláty?
Znáte ten pocit, kdy jste u někoho na návštěvě nebo grilovačce a ochutnáte zeleninový salát, který je dokonale dochucený tak jako ho doma nikdy nemáte? Jasně, občas je to i zvolenou zeleninou, 90 % chuti ale dělá salátová zálivka!
V žádném salátu by neměl chybět kvalitní olivový olej a kvalitní sůl a pepř. To, zda do salátu přidáte ocet, který je občas až moc ostrý nebo balsamico, které často bývá zase sladké, je na vás, někdy postačí i citrónová šťáva, která dodá zelenině kyselou a svěží chuť.
My jsme ale objevily něco úplně jiného, objevili jsme fermato! A co že to je? Jedná se o fermentovanou rajčatovou omáčku, která z každého salátu udělá během pár okamžiků gastronomický zážitek! Její chuť je nepopsatelná, od mírného brnění na jazyku až po dokonalou sladko-kyselou chuť na které se tvoří závislost.
A z čeho se tato omáčka skládá? Rajčata z jižní Moravy, jablečný ocet, třtinový cukr, sůl, zázvor a česnek! Žádné přidané ochucovadla, barviva, konzervanty ani tepelná úprava. Díky přirozené fermentaci pak tato omáčka vydrží ve sklenicích bez načnutí až 1 rok!
Vyrábí se v následujících příchutí:
- Bazalka
- Citrón
- Červená řepa
- Chilli
- Klasika
- Shiitake
Na webu www.fermato.cz najdete mnohem více produktů a aktuálně tedy i dárkové balíčky, které poslouží jako skvělý dárek pod stromeček!:)
Autor: Marek Řípa | Rubrika: Jídlo | Přidáno: 14.12.2022 0