Histaminová intolerance – Kuřecí maso s jablky a chřestem
Potravinová intolerance zasahuje asi 10 % naší populace, což už je nezanedbatelné množství. Naštěstí se dá s těmito intolerancemi dobře žít, pokud zvolíte správnou dietu. Správně zvolenou stravou se dá většina příznaků eliminovat. Základem u těchto diet je zaměření se na co nejčerstvější suroviny a vyhnout se nakládaným, konzervovaným a fermentovaným surovinám. Čím déle potraviny skladujete, tím více histaminu se do nich uvolní.
Pojďme se tedy podívat, jak takové ideální jídlo můžem vypadat
Kuřecí maso s jablky a chřestem:
Co budete potřebovat:
– 500 g nových brambor
– 2 šalotky
– 2 čerstvá jablka
– 100 g zeleného chřestu
– 2 little gem saláty
– 200 g kuřecích prsou
– 1 lžíce olivového oleje
– sůl na dochucení
Postup:
1. Brambory oloupejte a nakrájejte na malé kousky, snažte se brambory nerozvařit, stačí cca 13-15 minut na středí stupeň, jakmile budou hotové, slejte vodu a nechte brambory bez pokličky.
2. Kuřecí maso nakrájejte na malé kousky a orestujte ho na lžíci olivového oleje.
3. Šalotku oloupejte a pokrájenou na menší kousky ji přihoďte k masu. To samé udělejte s jablky a krátce s masem orestujte – cca 5 minut.
4. Během tohoto času si očistěte a oloupejete čersrtvá chřest a krátce ho opečte na grilovací pánvi aby změknul – dejte pozor aby se Vám nespálil. Pokrájejte little gem a dochuťte ho olivovým olejem.
Poté co máte všechno hotové, servírujte dle obrázku!:) Přejeme všem dobrou chuť!:)
Zlepšit stav histaminové intolerance lze také vhodnými doplňky stravy, které působí právě v trávicí soustavě. Ideálním doplňkem pak je probiotikum Symprove, jako jediné na trhu obsahuje živé, aktivní bakterie na vodní bázi, které po příchodu do střev ihned působí. Při pravidelném užívání se trávení stabilizuje, mikrobiom je udržovaný v rovnováze a trávicí problémy pramenící z histaminové intolerance mohou ustoupit. Více informací najdete zde.
Autor: Marek Řípa | Rubrika: Jídlo | Přidáno: 20.09.2022 0